Geblesseerde Jamal Ben Saddik zegt af voor titelgevecht tegen Rico Verhoeven

  Jamal Ben Saddik zal op 30 januari niet om de wereldtitel bij de zwaargewichten kickboksen tegen de Nederlander Rico Verhoeven. Onze landgenoot heeft last van een rugblessure en moet de kamp aan zich laten voorbijgaan.

  Verhoeven is 9-voudig wereldkampioen bij de zwaargewichten en geldt als één van de beste kickboksers aller tijden. Op 30 januari stond een kamp om de wereldtitel op het programma tegen de Belgische Marokkaan Jamal Ben Saddik. 

   

  Ben Saddik kon Verhoeven in 2011 al eens verslaan, maar dat zal hij volgend weekend geen tweede keer doen. Hij moet met een rugblessure afhaken voor het gevecht. De organisatie doet er alles aan om nog een vervanger te vinden.

   

  "Ik mag van mijn medisch team geen risico's nemen", schrijft Ben Saddik op Twitter. "De kans op permanente schade is te groot. Ik ben heel erg ontgoocheld, maar ik ben vastberaden om sterker terug te keren."