Remco Evenepoel nog eens 3 weken zonder fiets: "Dan kijken of we risico nemen voor de Giro"

  Remco Evenepoel mag de trainingen nog niet hervatten.

  Het licht staat nog altijd niet op groen voor Remco Evenepoel (20). Het goudhaantje van Deceuninck-Quick Step moet zijn rustperiode nog wat rekken, zo bevestigde Patrick Lefevere in De Tribune. "We gaan niet nog eens dezelfde fout maken", vertelt de ploegmanager.

  Remco Evenepoel verraste iedereen vorige woensdag met de mededeling dat hij al even niet kan trainen. Evenepoel moet gas terugnemen in zijn revalidatie na zijn val in de Ronde van Lombardije in augustus vorig jaar.

   

  "Het ging bijna te goed", vertelde ploegmanager Patrick Lefevere vanavond in De Tribune op Radio 1. "Schijnbaar is de aangroei van het bot toch niet zo snel gegaan als iedereen dacht. Hij had pijn, maar hij heeft dat niet gezegd. Hij dacht dat het een deel van de revalidatie was."

   

  Er volgde vandaag een nieuwe controle en die heeft de periode zonder trainingen op de fiets nog wat verlengd. "In het ziekenhuis in Herentals hebben we gezien dat het nog niet 100 procent is."

   

  "We hoopten dat hij vanaf morgen weer zou fietsen, maar we nemen geen enkel risico meer. Waarschijnlijk blijft hij dus nog eens 3 weken van de fiets. Dan komen we uit bij 8 februari, exact 3 maanden voor de start van de Giro."

  3 weken extra zullen een carrière niet verhinderen. Het komt hard aan, maar hij gaat er voorlopig goed mee om.

  Patrick Lefevere over Remco Evenepoel

  "Als het dan goed is, moeten we zien of we het risico nemen om hem naar de Giro te sturen. Als het moet, dan rijdt hij niet. We hebben middelen genoeg om te zien hoe zijn conditie is. We gaan niet nog eens dezelfde fout maken om te snel te herbeginnen."

   

  "Of ik me zorgen maak? Ik ben niet vanzelf grijs geworden", zegt de ervaren ploegmanager. "3 weken extra zullen een carrière niet verhinderen. Het komt hard aan, maar hij gaat er voorlopig goed mee om."

   

  "Ik hoop dat hij niet stoer doet. Hij beseft wel dat het niet leuk is. Je ziet je vrienden vertrekken op training, zelfs Fabio Jakobsen, en Remco moet in het zwembad blijven."

   

  "Het is wat het is. Of hij het leuk vindt of niet, we omringen hem met de beste zorgen. Paniek is een slechte raadgever en dat moeten we vermijden."

  Wat kan plan B zijn?

  Als de Giro niet haalbaar zou blijken, wat wordt dan het plan B? "Er zijn nog een paar opties", duidt Patrick Lefevere.

   

  "Als hij mag beginnen op 8 februari, dan is 3 maanden tot de Giro heel kort, maar het kan ook genoeg zijn."

   

  "Stel: we zeggen dat hij naar de Giro gaat zonder verwachtingen. Een ervaring van een grote ronde kan hem in de toekomst enorm veel brengen."

   

  En wat zijn de andere mogelijkheden? "Een vraag is: gaan de Spelen door? En de Tour, dat zou eventueel kunnen, maar wij opteren liever - en Remco ook - om een normaal wegseizoen te rijden en naar de Vuelta te gaan."

  Download de podcast van De Tribune