1e Maradona Cup gaat naar prijzenkast van ex-club Boca Juniors na penalty's

  Feest bij Boca Juniors, de ex-club van Maradona.

  De Argentijnse club Boca Juniors heeft de 1e editie van de Diego Armando Maradona Cup gewonnen. Het won de trofee na een penaltyreeks in de finale tegen Banfield. "Deze prijs is een eerbetoon aan Maradona en we zullen hem niet vergeten tijdens de viering", luidde het bij zijn ex-club.

  In Argentinië werd na een coronapauze van 7 maanden in oktober weer een voetbalcompetitie op gang getrapt. Na de dood van de Argentijnse legende Maradona werd de competitie prompt hernoemd om hem te eren.

   

  Gisterenavond stond de finale op het programma tussen Boca Juniors, waar Maradona begin jaren 80 en op het eind van zijn carrière voetbalde, en Banfield. Naast het veld was er veel spektakel met vuurwerk en een rockband van ex-voetballers, maar op het veld was er minder te zien. Edwin Carmona scoorde 20 minuten na de rust het eerste doelpunt.

   

  Boca Juniors leek op weg naar een eenvoudige zege maar in de toegevoegde tijd maakte Banfield nog gelijk. Er volgde een penaltyreeks en de Boca Juniors zetten hun 5 elfmeters om, Banfield maar 3. De zege werd uitgebreid gevierd.

   

  "Dit is een eerbetoon aan Diego Maradona. We zullen hem niet vergeten", klonk het bij de winnaars.