Drie weken voor Australian Open gaan tennistoppers al in quarantaine

  Novak Djokovic is al in Australië aangekomen.

  De eerste chartervluchten met tennisspelers zijn geland in Adelaide en Melbourne. Onder anderen Novak Djokovic, Rafael Nadal en Serena Williams gaan nu twee weken in quarantaine met het oog op de Australian Open (8-21 februari)

  Australië weert momenteel internationale vluchten om de coronacrisis te bedwingen, maar met speciale chartervluchten kunnen de tennistoppers toch op bestemming raken voor de Australian Open. De komende dagen landen ongeveer 1.200 spelers, coaches en officials op Adelaide en Melbourne.

   

  Onder anderen Novak Djokovic, Rafael Nadal, Naomi Osaka, Serena Williams en Dominic Thiem zijn al geland in Australië. Ze werden opgewacht door een medisch team voor een coronatest en werden dan meteen naar hun hotel gebracht voor een quarantaine van twee weken. 

   

  Na hun quarantaine kunnen de spelers zich op een demonstratietoernooi in Adelaide of de ATP Cup in Melbourne klaarstomen voor het eerste grandslamtoernooi van het jaar. Als alles goed gaat, wordt op 8 februari de eerste ronde afgewerkt.

  De eerste spelers komen toe in Australië:

  Rafael Nadal.

  Serena Williams.

  Dominic Thiem.

  Naomi Osaka.

  Novak Djokovic.