Uitbraak van corona bij Oostende: "We zullen zaterdag 11 spelers op het veld hebben"

  Oostende speelde dinsdag nog gelijk tegen Eupen.

  De Jupiler Pro League raakt niet verlost van het coronavirus. Net nu alle inhaalwedstrijden afgewerkt zijn, maakt Oostende bekend dat er spelers besmet zijn. "Maar we maken de namen van de spelers niet bekend."

  Oostende maakte het nieuws bekend op haar website, maar wilde niet in detail treden. "Meerdere kernspelers hebben gisteren positief getest op COVID-19", legt voorzitter Gauthier Ganaye uit.

   

  "We maken niet bekend hoeveel spelers, noch de namen van de spelers die positief hebben getest, ongeacht de artikels die nu verschijnen. De huidige berichtgeving in de pers blijft dan ook speculatie."

   

  In diverse media wordt gesuggereerd dat het zou gaan om 4 spelers: doelman Guillaume Hubert, verdedigers Brecht Capon en Arthur Theate en middenvelder François Marquet. Marquet testte vorige week ook al positief voor het duel tegen Charleroi (3-2).

   

  Oostende wil er alles aan doen om de competitiematch van zaterdag tegen Kortrijk te laten doorgaan. "Het enige dat we kunnen bevestigen, is dat we zaterdag 11 spelers op het veld zullen hebben en 7 op de bank." 

   

  "Alle spelers en staf hebben een enorm verlangen om revanche te nemen op deze tegenstander. We zijn meer dan ooit een team en we zijn klaar voor de strijd", klinkt de voorzitter heel vastberaden.