Opmerkelijke transfer in de NBA: topscorer James Harden naar Brooklyn Nets

  Op deze foto ziet u James Harden nog in actie tegen de Brooklyn Nets.

  James Harden (31) krijgt zijn zin. De topscorer in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA stapt over van de Houston Rockets naar de Brooklyn Nets. Daar gaat hij een toptrio vormen met Kevin Durant en Kyrie Irving.

  De voorbije jaren heeft James Harden bij Houston de hoogste scores laten noteren in de NBA, maar een prijs pakken lukte hem nog niet. Dat zit de topschutter hoog. Zo hoog dat hij de Rockets wilde verlaten.

   

  En dat is nu gebeurd. Wat verschillende Amerikaanse media gisteren meldden, is nu officieel: Harden verhuist naar de Brooklyn Nets om er een duo te vormen met zijn voormalige ploegmaat Kevin Durant. Samen met Kyrie Irving moeten ze de concurrentie op een hoopje spelen.

   

  De overgang van Harden zet een hele transfercaroussel - een "four-team deal" -in gang. De Rockets krijgen Victor Oladipo van  Indiana, Dante Exum van Cleveland, Rodion Kurucs van Brooklyn, 3 eersterondedraftpicks van de Nets en 1 eersterondedraftpick van Cleveland.

   

  Caris LeVert trekt van Brooklyn naar Indiana en Jarrett Allen en Taurean Prince van Brooklyn naar Cleveland.

  NBA-uitslagen woensdagnacht

  • New York - Brooklyn 109 - 116
  • LA Clippers - New Orleans 111 - 106
  • Sacramento - Portland 126 - 132
  • Minnesota - Memphis 107 - 118
  • Oklahoma City - LA Lakers 99 - 128
  • Charlotte - Dallas 93 - 104
  • Detroit - Milwaukee 101 - 110