Harden kan niet meer zwijgen: "Denk niet dat dit nog kan worden opgelost"

  James Harden heeft voor het eerst openlijk zijn ongenoegen geuit over zijn situatie bij de Houston Rockets. Meer zelfs, hij zei dat "dit iets is dat niet meer opgelost kan worden." De Rockets verloren van de LA Lakers met 117-100.

  Harden verliest van LeBron: 117-100

  Sinds het begin van het NBA-seizoen gonst het van de geruchten over de onvrede van James Harden in Houston. Na de nederlaag tegen de LA Lakers zweeg Harden niet langer. "We zijn gewoon niet goed genoeg." 

   

  "Ik hou van deze stad. Ik heb letterlijk alles gedaan wat ik kon. De situatie is "crazy". Het is iets dat niet opgelost kan worden, denk ik." Na die opmerking wou hij geen enkele vraag meer beantwoorden.

   

  Harden zou volgens de geruchten willen overstappen naar Brooklyn om er samen te spelen met voormalig ploegmaat Kevin Durant. Ze speelden samen bij Oklahoma City. Durant vertrok naar Golden State en werd kampioen. Harden trok naar de Rockets, maar wacht nog altijd op het moment dat hij een titel op zijn palmares kan schrijven.

   

  Tot nu had Harden geweigerd om in te gaan op de speculaties over hoe hij zich voelde. Tot na de match tegen LA dus. In de NBA staat er een boete van 50.000 dollar op het openlijk uitspreken van een transferverzoek. Door zijn woorden zorgvuldig te kiezen, ontsnapt Harden daar wellicht aan.

   

  Harden was in de afgelopen drie seizoenen telkens de best scorende speler van de NBA. Dit seizoen staat zijn gemiddelde op 24.8 punten per wedstrijd. Ter vergelijking: in de afgelopen acht seizoenen scoorde hij minstens aan een gemiddelde van 25 punten per match.

   

  Bij de Lakers was LeBron James alweer de bepalende figuur. Hij maakte 26 punten en voegde daar 8 assists en 5 rebounds aan toe.

  Embiid maakt 45 punten in zege tegen Heat

  De grote man voor de Philadelphia 76ers was Joel Embiid. Hij scoorde tegen Miami Heat 45 punten en was goed voor 16 rebounds. Daarmee dwong hij verlengingen af voor zijn team. Uiteindelijk werd de relatief onbekende Mathias de held voor Philadelphia door met een driepunter de match te beslissen.

   

  Miami kon door "coronagerelateerde redenen" niet rekenen op Jimmy Butler, Bam Adebayo en Goran Dragic.

  NBA-uitslagen dinsdagnacht:

  • Golden State - Indiana 95 - 104
  • Brooklyn - Denver 122 - 116
  • Cleveland - Utah 87 - 117
  • Houston - LA Lakers 100 - 117
  • Oklahoma City - San Antonio 102 - 112
  • Philadelphia - Miami 137 - 134 (n.v.)