"Gebrek aan killer kan verschil maken tussen PO I en II voor Anderlecht"

  Lukas Nmecha scoorde al 10 keer dit seizoen: "Toch is hij geen killer à la Onuachu of Dost."

  Antwerp, Genk, Charleroi én Anderlecht gingen onderuit op de eerste speeldag van het nieuwe jaar en dus werd Club Brugge nog maar eens de winnaar van het weekend. "De anderen waren zeker goed genoeg om te winnen, maar verloren wel. Dát is het verschil met Club", stelt voetbaljournalist Peter Vandenbempt vast.

  Peter Vandenbempt over...

  • Antwerp: "Stuitend gebrek aan professionalisme van die spelers die tegen de regels in naar het buitenland zijn gegaan. Geen respect ook voor de ploegmaats. Misschien hadden die er daarom geen zin in?"

   

  • Anderlecht: "Zelfs met de helft van de verloren punten in de slotfase stond het comfortabel op de 2e plaats."
   
  • Club Brugge: "Zeer vreemd dat de leider toch nog wat geluk en een goeie Mignolet nodig had om te winnen in Sint-Truiden."
   
  • De fout van De Ridder: "Dat leidt natuurlijk tot onbegrip bij Club Brugge en dat is begrijpelijk."

  Antwerp was onherkenbaar slap

  Antwerp ging zwaar onderuit tegen een heel goed KV Mechelen, dat eindelijk eens loon naar werken heeft gekregen. Maar de nederlaag van Antwerp was wat mij betreft wel de kwalijkste van alle ploegen bovenin. Vooral door de manier waarop.

   

  Het was een onherkenbare slap elftal, geen spirit of drive, geen agressiviteit - wat onder Bölöni en Leko toch het handelsmerk was geworden. Ook voetballend was het slap en zelfs een beetje vreemd dat ze ondanks de afwezigheid van Mbokani toch maar lange ballen bleven sturen op die kleine gelegenheidsspits Miyoshi. Dat was niet bepaald de beste optie, denk ik.

   

  In doel heeft die Iraniër Beiranvand iedereen ongerust gemaakt met een weifelend optreden. Hij leest het spel niet zo goed, heeft vaak de verkeerde timing bij het uitkomen. Technisch is hij ook niet geweldig. Bepaald zorgwekkend.

   

  Ik denk dat we toch eens moeten navragen wat Marc Wilmots, ex-bondscoach van Iran, bedoelde toen hij zei dat die Beiranvand eigenlijk in het rijtje met Courtois en Mignolet thuishoort. Dat hebben wij tot op heden niet gezien.

   

  Het was natuurlijk zeer kwalijk dat Antwerp een reeks spelers moest missen, omdat ze tegen de regels van de club in toch naar het buitenland zijn geweest en dus in quarantaine moesten, zoals Mbokani, Ampomah, Mbenza en Hongla. Benavente was er wel bij, maar die had dan weer niet getraind.

   

  Ik vind dat een stuitend gebrek aan professionalisme, aan respect voor de club die je betaalt in deze zeer moeilijke coronatijden en geen respect voor je ploegmaats, die dat wel hebben gedaan. Misschien daarom dat er zo weinig zin in leken te hebben in Mechelen.

   

  In elk geval is het geen leuke start voor de nieuwe coach Frank Vercauteren, die vandaag, denk ik, uit quarantaine mag. En dan moet hij al meteen zorgen dat er toch geen probleempje ontstaat binnen zijn groep.