55'
Jonathan Buatu
55'
1 - 2

Club Brugge heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van de concurrenten. In een match met 2 gezichten bij STVV werd het 1-2. Club was beresterk voor de rust met goals van nieuwkomer Dost (al na 12 minuten!) en Lang. STVV nam de 2e helft voor zijn rekening, Buatu scoorde snel. Club kwam vaak goed weg, maar herstelde naar het einde het evenwicht.

Sint-Truiden - Club Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: In minuut 51 pakt Steve De Ridder geel nadat hij op de enkel van De Ketelaere is gaan staan. Een overtreding die doet denken aan de fout die Vanaken 3 matchen schorsing opleverde. De Ridder mocht blijven staan en gaf 4 minuten later de assist voor de 1-2.
  • Man van de match: Bas Dost is de enige Bruggeling die enkel de goeie eerste helft speelde. Bovendien was de nieuwe spits een constante dreiging en scoorde hij bij zijn debuut.
  • Opvallend: Sinds Bas Dost zijn moederland verliet, scoorde hij telkens in zijn debuutwedstrijden. Bij Wolfsburg, Sporting, Frankfurt en ook nu weer bij Club.

Bekijk de goals uit STVV - Club Brugge (1-2)

Nederlandse dubbel zet dominant Club snel op rozen

Sint-Truiden stond misschien pas 15e, maar sinds de komst van Peter Maes pakte het wel een knappe 9 op 9. Na nederlagen van de nummers 2 tot en met 5 kon Club dan weer een gouden zaak doen. Daarvoor rekende het op nieuwe spits Bas Dost. De Ketelaere zakte een rijtje om de plek van de geschorste Vanaken in te nemen. Aan motivatie geen gebrek, dus.

Toch was het Sint-Truiden dat als eerste het lege Stayen wakker schudde. Suzuki kwam een stap tekort om de bal van dichtbij binnen te koppen. Een gemiste kans, want nadien werd het overspoeld door een gretig Club. Daar kon Lang niet veel later zijn kanon afvuren omdat Dost drie verdedigers naar zich toezoog, maar zijn poging ging hoog over.

Dat uitstel geen afstel is, zeggen ze blijkbaar ook over de Nederlandse grens, want na nog geen kwartier opende Dost zijn conto in onze competitie. De rijzige spits pakte op een heerlijke lob van De Ketelaere niet uit met een kopbal, maar een rake volley was ook niet slecht.

Bijna maakte de nieuwe spits al zijn tweede, deze keer op aangeven van Lang, maar kwam hij een fractie te laat om zijn knikker tegen de bal te duwen. Als het niet als aangever lukte, moest Lang het maar als afwerker proberen. Zijn eerste kans werd nog net gefnuikt door een heerlijke tackle van Buatu, maar na de fantastische dribbel van Diatta kon de Nederlander niet meer missen, 0-2.

De Ridder begaat zelfde fout als Vanaken, maar ontsnapt aan rood

Onherkenbaar Club komt goed weg tegen gereanimeerd Sint-Truiden

Sint-Truiden moest in de tweede helft uit een ander vaatje tappen of het was rijp voor een afstraffing. De peptalk van Peter Maes had zijn effect in geen geval gemist, want Club schrikte meteen twee keer op. Eerst ging Mignolet onhandig onder een Truiense hoekschop door, meteen daarna kon invaller Nazon zijn schot niet op doel richten.

De wederopstanding leek snel de kop ingedrukt te worden wanneer De Ridder op de enkel van De Ketelaere ging staan. Een overtreding die deed denken aan die van Vanaken tegen Eupen, al bleef het deze keer bij een geel karton. Minuten later was het uitgerekend De Ridder die het leer op het hoofd van Buatu schilderde, 1-2 en we hadden plots weer een wedstrijd.

Niets leek een ingedommeld Club te kunnen wakker schudden, want Sint-Truiden bleef ook na de aansluitingstreffer de enige gevaarlijke ploeg. Met één splijtende pass op Nazon werd elke Brugse linie gepasseerd. Ook Mignolet was geklopt, maar in zijn rug hield de paal de bezoekers recht. Even later trok de Brugse goalie wel aan het langste eind in een duel met Durkin.

Bij Sint-Truiden leken de kaarsen stilaan uit te doven, maar de fatale ademstoom kwam uit de eigen rangen. Nazon, die eerder al twee kansen de nek omwrong, reageerde te fel tegen Kossounou en mocht een handvol minuten voor zijn ploegmaats douchen. Zo kwam Club met de schrik vrij in een wedstrijd waarin het niets moest onderdoen voor Jekyll en Hyde.

Nazon deelt tik uit aan Kossounou en mag meteen gaan douchen

Diatta is helemaal niet blij met zijn wissel

Clement: "Vanaken wordt gek voor zijn televisie"

Na de wedstrijd was er wel wat te doen over de tackle van Steve De Ridder, die slechts geel kreeg. Ook Club-coach Philippe Clement zag meteen de link met Hans Vanaken: "Ze hebben na de schorsing van Vanaken gezegd dat dit de komende weken en maanden de regel zou zijn. Ik denk dat Hans op dat moment gek werd voor zijn televisie. Als dat voor ons rood is, moet dat op alle velden zo zijn. Op dat vlak is er nog werk aan de winkel.”

Clement moest met lede ogen aanzien hoe zijn team na de rust inzakte, maar was niet helemaal verrast. "Ik had de jongens gewaarschuwd dat ze een ander Sint-Truiden zouden zien. We moesten vooruit blijven spelen, maar sommige jongens speelden te vaak naar opzij of naar achteren en dan krijg je zulke kansen tegen. En dat na misschien onze sterkste 45 minuten van het seizoen."

Ook een lichtpunt bij de bezoekers, want met Bas Dost lijkt de zoektocht naar een scorende spits te zijn beëindigd. Wat vond de Nederlander zelf van zijn debuut? "Er is veel gesproken over en getraind op hoe ik in stelling gebracht moest worden en de jongens hebben dat prima omgezet. Mijn vervanging bij de rust kwam enkel omdat ik last had van het bovenbeen door de vele schietoefeningen deze week."

Hoe kwam de nederlaag binnen bij de thuisploeg? STVV-coach Peter Maes had het over een wedstrijd met twee gezichten: "In de eerste helft lag het tempo te hoog voor ons en speelden we ook nog eens te wijkend. Tijdens de rust hebben we ingegrepen, waarna het spelbeeld kantelde en we ook kansen begonnen te creëren. Vanaf dan hebben we niemand minder dan Club weggezet en dan zijn er punten waar je mee voort kan. "

Clement: "Ik vind nog altijd niet dat dit een rode kaart is"

Dost: "Was extra gemotiveerd voor mijn eerste match"

90+3'

Club wint een wedstrijd met twee gezichten

Club was oppermachtig voor de rust, met doelpunten van Dost en Lang, maar was onherkenbaar zwak in de tweede helft. Enkel Buatu scoorde tegen, al had Sint-Truiden minstens gelijk kunnen maken.

90'

90'
90'

89'

De vermoeidheid slaat toe bij De Ketelaere. Hiernet kwam een lobje er niet goed uit en deze keer trapt hij zelfs bij een pass half naast de bal. Toch is het Diatta die naar de kant wordt gehaald voor Schrijvers.

86'

Nazon moet gaan douchen!

Kossounou ligt plots op de grond en dat blijkt de schuld van Nazon te zijn. De Haïtiaan kan zijn handen niet thuis houden en bekoopt dat met een rode kaart.

85'

Een zeldzame Brugse aanval mondt uit bij Okereke, net buiten de zestien. Die gaat voor de plaatsbal, maar zijn schot gaat over.

81'

Mboyo mag debuteren bij STVV

Brüls mag na een nuttige wedstrijd gaan rusten. Zijn vervanger is debutant Mboyo, die net overkwam van Kortrijk.

81'
77'
77'

Balanta staat nog maar net op het veld en krijgt al een geel karton onder de neus geduwd. Suzuki ging wel erg graag neer nadat hij de arm van de Colombiaan voelde.

74'

Consolidatie. Dat is waar Clement met deze wissels voor kiest.

Stef Wynants (in Sporza op Radio 1)
72'
69'

Mignolet moet tussenbeide komen!

Mignolet staat pal op een schot van Durkin. Een nodige redding, want de Amerikaan had de gelijkmaker van dichtbij aan de voet! In de herneming kan Suzueki zijn kopbal niet richting doel verlengen.

68'

Club prikt dan toch nog eens tegen. Okereke staat net geen buitenspel, maar komt te kort om de aanval te verlengen en Schmidt kan opgelucht oprapen.

67'

Mignolet slaat aan het dribbelen

Mignolet verslikt zich bijna in zijn eigen dribbel! Gelukkig voor de doelman krijgt hji de bal nog net op tijd weg uit zijn doelgebied.