Nationale hockeyploegen schrappen Zuid-Afrikaanse stage en vinden alternatief

  De Belgische Hockeybond laat de Red Lions en de Red Panthers niet naar Zuid-Afrika afreizen voor de gebruikelijke winterstage. Zuid-Afrika wordt geplaagd door een variant van het coronavirus en de hockeyteams zoeken daarom andere oorden op.

  De Red Lions vervangen hun stage van 3 weken in Zuid-Afrika door een verblijf op Las Palmas (Gran Canaria), een bestemming die door ons land nog een oranje kleur draagt.

   

  De nummer 1 van de wereld stapt zaterdag op het vliegtuig en zal er tot 3 februari vertoeven. Daarna volgt een overstap naar Valencia, waar ze op 5 en 6 februari Spanje bekampen in de Pro League.

   

  De Red Panthers organiseerden in december al een Spaanse stage en verhuizen begin februari naar Duitsland voor een nieuw oefenkamp. De nieuwe coach Raoul Ehren zal zijn spelersgroep 3 keer kunnen testen tegen de Duitse selectie van Xavier Reckinger.