Beste Belg in buitenland? "Lukaku zal Courtois en De Bruyne van podium stoten"

  Peter Vandenbempt en Filip Joos blikken in een podcast vooruit naar de Gouden Schoen 2020.

  Naast de Gouden Schoen voor de beste voetballer in ons land krijgt deze week ook de beste Belg in het buitenland een trofee. Peter Vandenbempt schuift Thibaut Courtois naar voren, Filip Joos kiest voor Kevin De Bruyne. Maar onze commentatoren vermoeden dat Romelu Lukaku voor het eerst de trofee zal ontvangen.

  "Ik heb Thibaut Courtois op 1 gezet", begint Peter Vandenbempt in onze podcast De Tribune. "Hij heeft als doelman met een matig team een van de grootste clubs ter wereld kampioen gemaakt."

   

  "Dat vond ik dat net iets meer dan Romelu Lukaku. Al had ik hem ook als winnaar naar voren kunnen schuiven. Wat hij voor mekaar heeft gekregen in 2020 vind ik fenomenaal."

  "Als voetballer heeft Lukaku zich enorm ontwikkeld. Zijn kracht heeft hij behouden. Nu koppelt hij daar ook meer en meer techniek aan."


  "Alleen was er die finale van de Europa League. Wat een pech was dat. En in de Champions League liep of stond hij erg ongelukkig in de weg."

  "Kevin De Bruyne eindigt op 3", gaat Vandenbempt voort. "Een onrechtvaardigheid voor de beste speler uit de Premier League, ik weet het, maar ik moet ze nu eenmaal rangschikken."

  Met een matig team heeft Thibaut Courtois een van de grootste clubs ter wereld kampioen gemaakt.

  Peter Vandenbempt

  "Kuifje op een voetbalveld"

  "Ik zou hem op 1 zetten", pikt Filip Joos in. "Zeker omdat ik hem onlangs weer zo goed heb zien spelen. Zijn cijfers zijn minder, maar hoe De Bruyne die aanvallen op touw zet... Voor mij blijft hij Kuifje op een voetbalveld."


  "Maar Lukaku mag hem van het podium duwen. En daar zal hij ook in slagen", denkt Joos.

  Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne.