Eli Iserbyt voelt beterschap: "Maar in een topdag kunnen we weinig doen tegen Van Aert"

  Eli Iserbyt is de pechvogel van de voorbije weken.

  Enkele weken geleden werd Eli Iserbyt nog naar voren geschoven als de belangrijkste BK-uitdager van Wout van Aert, maar na een dubbele schuiver in de kerstperiode liggen de kaarten anders. "Zelf kan ik enkel Belgisch kampioen worden als alles 100 procent is die dag: de perfecte omstandigheden, de perfecte benen", beseft de Europese kampioen.

  "De voorbereiding is niet ideaal", vertelt Eli Iserbyt na zijn valpartijen in Heusden-Zolder (26/12) en Hulst (3/01). "Maar het gaat wel elke dag beter."

   

  "Alleen is het behelpen met alle middelen: ijs leggen, rusten, naar de kinesist en osteopaat gaan. We laten niets aan het toeval over en de zwelling neemt al goed af."

  Het gaat elke dag beter. Donderdag heb ik voor het eerst weer in het bos getraind.

  Eli Iserbyt

  "Donderdag heb ik voor het eerst weer in het bos getraind. Dat verliep vlot en daar ben ik blij mee. Ik voel wel nog pijn bij het nemen van de balken, maar ik hoop wel dat ik er zondag over kan springen."


  "De voorbije wedstrijden nam ik die al lopend, maar zondag wil ik dat niet doen. Als je op de fiets kan blijven, zijn dat opnieuw enkele stappen die je niet moet zetten en dat zorgt voor meer frisheid in de finale. Dat zal ik nodig hebben."


  "Maar goed, op training in het bos voelde ik wel dat ik opnieuw volledig kan 'optrekken' en volledig kracht kan zetten. Dat stemt me wel gerust met het oog op het BK."

  "Als Wout is zoals in Baal of Hulst, dan zijn er opties"

  Zal dat voldoende zijn om Wout van Aert volwaardig te kunnen uitdagen? Eli Iserbyt uit zelf zijn twijfels.

   

  "Er is maar één topfavoriet: Wout van Aert", zegt de Europese kampioen. "Ik verwacht dat hij snel zal openen en dan wordt het moeilijk. Als hij echt een topdag heeft zoals in Dendermonde, kunnen we weinig tegen hem doen."

   

  "Maar als hij is zoals in Hulst of Baal, zijn er opties om hem te verslaan. In Boom bijvoorbeeld doken we met z'n vieren de finale in. Dat is toch anders dan een lange solo en dan wordt hij misschien wat nerveuzer."

   

  "Wij hebben meer die ervaring om met veel op pad te zijn op het eind, dat kan ons misschien helpen. Zelf kan ik enkel Belgisch kampioen worden als alles 100 procent is die dag: de perfecte omstandigheden, de perfecte benen."

  Als Wout echt een topdag heeft zoals in Dendermonde, kunnen we weinig tegen hem doen.

  Eli Iserbyt

  "De helft van de omloop is niet in het voordeel van Wout"

  Moet Eli Iserbyt dan vooral in het parcours een bondgenoot zoeken? "De helft van de omloop is niet in Wout zijn voordeel. Daar kan hij maar even snel rijden als wij. Maar het stuk in het zand en de hellingen zijn wel iets voor hem. Dat weet iedereen, dus het wordt zaak om hem daar zijn ding niet te laten doen."

   

  "Mijn seizoen is nog niet helemaal geslaagd. Dat is ook omdat ik de lat zelf heel hoog leg. Maar goed, er mag nog iets bij. Dat vind ik wel", sloot Iserbyt zijn vooruitblik af.