Ga naar de inhoud

Veldrijder die op zijn 42e Tsjechisch kampioen werd, krijgt 4 jaar schorsing

 wo 6 januari 2021 17:56
Hekele won vorig jaar voor Tomas Kopecky en Michael Boros.
Hekele won vorig jaar voor Tomas Kopecky en Michael Boros.

Emil Hekele zal zijn Tsjechische veldrittitel dit weekend niet verdedigen. De 43-jarige crosser moet 4 jaar op de strafbank zitten, nadat hij betrapt was op clenbuterol en oxandrolon.

Een 42-jarige veteraan die Tsjechisch kampioen wordt, Emil Hekele zorgde vorig jaar voor een grote verrassing. Vooral omdat hij in al die jaren ervoor nog nooit op het podium van een Tsjechisch kampioenschap (elite) had gestaan.


In september liep Hekele tegen de lamp. Bij een dopingcontrole werd hij betrapt op het gebruik van de verboden middelen clenbuterol en oxandrolon.

 

De Tsjech ontkende wel doping te hebben gebruikt. "Die verboden middelen zijn in mijn lichaam terechtgekomen door vervuild voedsel", beweerde Hekele.

 

Vandaag besliste de Tsjechische wielerbond om Hekele een dopingschorsing van 4 jaar op te leggen. Het Tsjechisch kampioenschap moet het zaterdag dus zonder zijn titelverdediger doen.

Hekele mag zijn nationale titel zaterdag niet verdedigen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.