Fem van Empel (18) tekent profcontract bij Pauwels Sauzen-Bingoal

  Tot een jaar geleden speelde Fem van Empel nog voetbal.

  Pauwels Sauzen-Bingoal heeft het Nederlandse toptalent Fem van Empel aan het team verbonden voor de komende 2 jaar. Van Empel grossierde dit seizoen ondanks haar 18 jaar in ereplaatsen.

  Fem van Empel is dit veldritseizoen een van de revelaties bij de vrouwen. In Dendermonde werd ze zelfs 4e, wat de beste prestatie voor een renster van die leeftijd sinds Marianne Vos in 2004.

   

  Het is een opmerkelijke opmars van Van Empel, die tot een jaar geleden nog voetbalde. Sinds oktober reed ze al als belofte voor Pauwels Sauzen-Bingoal, vanaf nu wordt ze zelfs prof. Ze tekende een contract voor 2 jaar, met een optie op een 3e.

   

  "Ik was eigenlijk al blij verrast dat ik sinds 1 oktober voor Pauwels Sauzen-Bingoal mocht crossen, en nu heb ik hetzelfde gevoel", reageert Van Empel. "Er lijkt maar geen einde aan het goede nieuws te komen. Na drie maanden binnen deze ploeg al een profcontract, dat is een beloning voor een goed seizoen. Dit contract geeft alleen maar extra motivatie voor de toekomst."

   

  Manager Jurgen Mettepenningen is tevreden dat hij zijn Nederlandse goudklompje heeft kunnen vastleggen. "Fem is enorm gedreven en leergierig. Ze leert zeer snel bij, en ze heeft de mentaliteit van een topsporter. Vergeet daarbij niet dat ze nog maar eerstejaarsbelofte is, en nog maar een jaar focust op het veldrijden. Toch komt ze nu al dicht bij podiumplaatsen in topcrossen. Ze beschikt dus over heel veel potentieel en lijkt op weg om op termijn mee te doen aan de absolute top."

  Fem beschikt over heel veel potentieel. Op termijn moet ze kunnen meedoen met de top.

  Manager Jurgen Mettepenningen