Club Brugge heeft Bas Dost definitief te pakken: "Ik ga vlammen als een gek"

  Bas Dost ziet het helemaal zitten in Brugge.

  Bas Dost heeft zijn handtekening bij Club Brugge gezet onder een contract dat hem tot 2022 aan blauw-zwart bindt. De Nederlander komt voor om en bij de vier miljoen euro over van Frankfurt.

  Het zat er al even aan te komen, maar nu heeft Club Brugge zijn gedroomde goalgetter eindelijk officieel beet. Bas Dost komt over van het Duitse Eintracht Frankfurt, waar hij dit seizoen in 12 wedstrijden 4 keer wist te scoren.

   

  Dost is een 31-jarige spits die in zijn carrière al goed was voor 233 doelpunten en 52 assists in 450 wedstrijden. De Nederlander scoorde overal waar hij aan de slag was en staat volgens Club Brugge dan ook "garant voor doelpunten".

   

  Voor Frankfurt maakte Dost het mooie weer bij ondermeer Heerenveen, Sporting Lissabon en VFL Wolfsburg, waar hij nog samenspeelde met Kevin De Bruyne. De spits kwam ook al 18 keer uit voor het Nederlandse nationale elftal.

  Dost in het shirt van Frankfurt.

  "Ik kreeg een appje van Vormer"

  Bas Dost is allesbehalve naar Club Brugge gekomen om uit te bollen. "Ik ga vlammen als een gek. Club Brugge heeft laten zien dat ze me heel graag wilden. Dat gevoel zoek je toch altijd als speler. Ik zag het hele verhaal zitten."

   

  Dost wordt de 3e Nederlander in de kern van Club, samen met Lang en Vormer. "Ik ben Vormer één keer tegengekomen bij het Nederlandse elftal, maar ik ken hem niet echt."

   

  "Hij appte me en gaf aan dat Club een mooie club is en het leven in België goed is. En dat hij het mooi vond als ik zou komen. Leuk dat hij op die manier contact zoekt."