Ga naar de inhoud

Iserbyt blijft optimistisch na nachtje slapen: "Ik wil erbij zijn in Baal"

Eli Iserbyt in actie in Zolder, voor zijn valpartij.

Eli Iserbyt blijft erbij: op 1 januari wil hij in Baal opnieuw op de fiets zitten tussen de andere crossers. "Het is vooral afwachten nu. De komende dagen zullen uitwijzen hoe mijn seizoen er nog zal uitzien", zegt de Europese kampioen een dag na zijn val in Zolder.

"Afwachten"

Iserbyt kwam gisteren zwaar ten val in de Superprestige-veldrit van Heusden-Zolder. Hij ging onderuit in een bocht en kermde het uit van de pijn. Iserbyt werd afgevoerd naar het ziekenhuis van Heusden, waar geen breuken werden vastgesteld.

 

Na een nachtje met een brace, gaf Iserbyt deze ochtend een update.  "Ik heb geslapen met een brace zodat mijn elleboog niet te veel bewoog."

 

"Slapen viel nog wel mee, maar deze ochtend, toen de verdoving wat uitgewerkt was, kwam de pijn toch weer opzetten", verduidelijkte de Europese kampioen veldrijden.

 

Deze ochtend ging Iserbyt al langs bij de dokter die hem behandelde voor een controle. "Het gewricht is niet echt gezwollen. Het is nu vooral afwachten. Hopelijk komt er de komende dagen niet alsnog slecht nieuws."

 

"Dergelijke blessures geven pas na enige tijd echt hun waarheid vrij. Het is wat afgaan op de pijn nu. Ik sta wel constant in contact met de dokter."  

 Ik ging deze voormiddag al langs bij de dokter die me behandelde. Het is nu afwachten. Hopelijk komt er de komende dagen niet alsnog slecht nieuws.

Iserbyt blijft optimistisch: "Starten in Baal"

Iserbyt was gisteravond zeer optimistisch. De comeback in competitie zou er al komen op 1 januari. "Als mijn lichaam het toelaat wil ik starten in Baal", herhaalde Iserbyt zondag.


"Ik heb daar immers een klassement te verdedigen. Daarna volgt nog het BK in Meulebeke, waar ik ook een doel van heb gemaakt."

 

"Als sporter wil je nu eenmaal snel hervatten. De komende dagen, en verdere medische onderzoeken, zullen uitwijzen hoe mijn seizoen er nog zal uitzien."

De val van Iserbyt: