VIDEO: Eli Iserbyt heeft niks gebroken: "Nog nooit zo'n pijn gevoeld"

  Links: Eli Iserbyt na onderzoek in het ziekenhuis - rechts: ploegleider Mario De Clercq plukt zijn renner van het parcours.

  Eli Iserbyt (23) is in de Superprestigeveldrit van Heusden-Zolder lelijk ten val gekomen. Zijn team vreesde voor een gebroken elleboog, maar zo erg is het niet. Op Nieuwjaarsdag hoopt de Europese kampioen weer aan te pikken. "Maandag weet ik of dat lukt", vertelt Iserbyt na een bezoek aan het ziekenhuis.

  Eli Iserbyt verdedigde vanmiddag zijn eerste plaats in de Superprestige, maar al vroeg in de wedstrijd liep het mis. In de achtervolging kwam de 23-jarige topper ten val in een bocht.

   

  Lars van der Haar en Corné van Kessel werden net niet meegesleurd. Toen ze hun fiets hadden losgewrikt greep Iserbyt meteen naar zijn elleboog. De Europese kampioen lag te kermen op het gras.

   

  "Eli leed enorm veel pijn. Hij verloor net niet zijn bewustzijn", sprak bondscoach Sven Vanthourenhout die in de buurt stond en hem zijn warme jas aanbood.

   

  Een ambulance moest Iserbyt van het circuit plukken voor verdere verzorging in het ziekenhuis van Heusden. Daar haalde zijn entourage opgelucht adem. Iserbyt heeft niks gebroken en als alles goed gaat, pikt de Europese kampioen weer aan in GP Sven Nys op 1 januari in Baal.

   

  (scrol naar onderen voor de reactie van Eli Iserbyt)

  IN BEELD: De ongelukkige val van Eli Iserbyt

  Eli Iserbyt vliegt van zijn fiets.

  Lars van der Haar en Corné van Kessel wrikken hun fiets los.

  De Europese kampioen ligt te kronkelen op het gras.

  Iserbyt verlaat de cross in een ziekenwagen.

  Iserbyt: "Er reed iemand over mijn arm"

  "Mijn elleboog is uit de kom geschoten, maar dan langs de verkeerde kant. Daarom deed het zoveel pijn en was ik zo groggy", vertelde Eli Iserbyt toen hij het ziekenhuis verliet.

   

  "Ik ben uitgeschoven op wat steentjes en tegen de dranghekken geknald. Dat viel nog mee, tot ik weer recht wou kruipen. Toen reed er eentje over mijn arm. Zo'n pijn heb ik nog nooit gevoeld, maar al bij al valt het dus nog mee."

   

  Als het kan, zit Iserbyt volgende week weer op z'n crossfiets. "Op 1 januari wil ik in Baal rijden. Daarom zit mijn schouder niet in het gips. Maandag weet ik meer, dan ga ik op controle in Kortrijk."


  Het seizoen is dus nog niet afgelopen voor de kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal. "Normaal niet, neen", antwoordde hij. "Het Belgisch kampioenschap op 10 januari in Meulebeke staat in het vet in mijn agenda. Daar focus ik me nu op."

  Het BK op 10 januari in Meulebeke staat in het vet in mijn agenda. Daar focus ik me nu op.

  Eli Iserbyt

  Het journaal wachtte Iserbyt op bij het verlaten van de spoeddienst

  Superprestige in Heusden-Zolder:

  VIDEO: Ruim verslag van de veldrit