Football Manager-fans rouwen om cultspits Maksim Tsigalko

  In het bekende computerspel groeide Maksim Tsigalko steevast uit tot een wereldtopper.

  De voormalige Wit-Russische voetballer Maksim Tsigalko is op kerstdag overleden op 37-jarige leeftijd. Tsigalko was een cultheld in de virtuele wereld maar kon de hoge verwachtingen in het echte leven nooit inlossen.

  Maksim Tsigalko was een jeugdproduct van Dinamo Minsk, waar hij rond de eeuwwisseling debuteerde in het 1e elftal. Tsigalko werd bestempeld als een talent, maar zijn carrière raakte nooit écht van de grond en doofde na enkele jaren mondjesmaat uit.

   

  Geplaagd door blessures stopte hij al op zijn 27e met voetballen, met ook twee caps en één doelpunt voor Wit-Rusland op de teller.

   

  De ondergang van Tsigalko in het echte leven staat in schril contrast met zijn presataties in de virtuele wereld. In het seizoen 2001-2002 was hij een van de beste spelers in het computerspel Championship Manager, de voorloper van het huidige Football Manager.

   

  De makers van het spel dichtten de Wit-Rus een grootse carrière toe, waardoor Tsigalko onder fans uitgroeide tot een cultspits. Het overlijden van de voormalige aanvaller roept op sociale media dan ook heel wat herinneringen op aan de vroege gebruikers van het bejubelde spel.