L'Equipe: "Thomas Tuchel is ontslagen als coach van PSG"

  De Franse sportkrant L'Equipe weet dat Thomas Tuchel niet langer trainer is van Paris-Saint Germain. PSG gaf nog geen commentaar. Volgens enkele Franse en Duitse bronnen zou Mauricio Pochettino (ex-Tottenham) klaarstaan om de Duitser op te volgen.

  Tuchel won nochtans gisteren overtuigend met 4-0 op de 17e speeldag. De kampioen staat zo 3e op 1 punt van Olympique Lyon en Rijsel. Nog geen man overboord dus, maar toch loopt het al langer niet zoals verhoopt bij PSG, moeizamer alleszins dan de vorige jaren.

   

  Toen raasde de club telkens als een sneltrein doorheen de competitie. Tuchel won bij PSG sinds zijn aantreden medio 2018 2 landstitels op een rij, 1 Franse beker en 1 Ligabeker.

   

  In de Champions League werden ze vorige zomer verliezend finalist, na een nederlaag tegen Bayern München. Dichter bij de eindzege zijn ze in Parijs nooit eerder geweest, ondanks de miljardeninvesteringen vanuit het Midden-Oosten.

   

  Voor zijn komst naar de Franse hoofdstad was de 47-jarige Tuchel coach bij Mainz (2009-2014) en Borussia Dortmund (2015-2017). Met Dortmund won hij in 2017 de Duitse beker.

   

  Pochettino (48) zou hem vervangen. De Argentijnse oud-verdediger, die van 2001 tot 2003 de kleuren van PSG verdedigde, maakte naam als coach van Tottenham (2014-2019). 5 maanden na de verloren CL-finale tegen Liverpool moest hij er vertrekken.

  Lineker: "Merry Christmas Thomas"