Australian Open: Federer, Serena Williams en 4 Belgen op deelnemerslijst

  Serena Williams en Roger Federer in betere tennistijden.

  De Zwitser Roger Federer en de Amerikaanse Serena Williams, beiden voormalige nummers een op de wereldranglijst, staan op de deelnemerslijst voor de Australian Open (8-21 februari). Die werd vandaag bekendgemaakt.

  Achter de deelname van Federer (39) stonden en staan vanwege een blessure wel nog heel wat vraagtekens. Williams (ook 39) gaat in Melbourne dan weer op jacht naar de 24e grandslamtitel in haar carrière, de achtste op de Australian Open.

   

  Met 24 grandslamtitels zou ze op gelijke hoogte komen met recordhoudster Margaret Court. De concurrentie op het eerste grandslamtoernooi van het seizoen zal niet min zijn, want zowel bij de mannen als de vrouwen tekent de volledige top 10 present.

   

  Vorig jaar gingen de zeges in Melbourne naar Novak Djokovic en Sofia Kenin.

   

  Ook 4 Belgen zullen erbij zijn: David Goffin (ATP-15) bij de mannen, en Elise Mertens (WTA-20), Alison Van Uytvanck (WTA-64) en Kirsten Flipkens (WTA-86) bij de vrouwen.

   

  De Australian Open moest aanvankelijk op 18 januari van start gaan, maar werd vanwege de coronapandemie met 3 weken uitgesteld. Bij aankomst in Australië moeten de deelnemers meteen 14 dagen in quarantaine, waarbij ze 5 uur per dag mogen trainen en voortdurend getest worden op het virus.

   

  De kwalificaties voor het toernooi bij de mannen worden begin volgend jaar in Doha gehouden, bij de vrouwen in Dubai.