2 Salzburg-spelers testen positief, niet op corona maar op doping

  Koita en Camara blijven wel meetrainen bij Red Bull Salzburg.

  3 dagen voor het Champions League-duel met Bayern München hebben 2 Malinese internationals van Red Bull Salzburg positief getest op doping. De schuld zou bij de medische staf van Mali liggen.

  Half november moesten middenvelder Mohamed Camara en spits Sekou Koita met Mali 2 keer tegen Namibië spelen in de kwalificaties voor de Afrika Cup.

   

  Toen ze terug waren in Salzburg moesten de 2 Malinezen samen met 8 andere basisspelers een antidopingcontrole ondergaan van de UEFA. Dat was 3 dagen voor de Champions League-wedstrijd tegen Bayern München.

   

  "Bij zowel Camara als Koita werden sporen gevonden van een verboden substantie dat het hoofdingrediënt is van een medicijn tegen hoogteziekte", schrijft Red Bull Salzburg in een officiële mededeling.

   

  "Beide spelers bevestigen dat ze een medicijn hadden gekregen van de medische staf van Mali, omdat ze in Windhoek (Namibië) moesten spelen op een hoogte van 1.700 meter."

   

  "We zijn heel trots dat onze spelers opgeroepen worden voor hun nationale teams. We verwachten wel dat ze op medisch vlak behandeld worden conform de regels", zegt Stephan Reiter, algemeen manager van Red Bull Salzburg.

  De Oostenrijkse ploeg zal er samen met de UEFA en de bevoegde autoriteiten alles aan doen om een volledige uitleg te krijgen van wat er gebeurd in is Mali. Camara en Koita blijven ondertussen meetrainen bij Salzburg.