"Court of Dreams" biedt sporters met verstandelijke beperking welgekomen uitlaatklep

  Special Olympics brengt de sportinfrastructuur naar hun atleten.

  Door de coronacrisis vielen er dit jaar al heel wat sportevenementen weg, zo ook voor sporters met een verstandelijke handicap. Special Olympics lanceert met "Court of Dreams" een nieuwe campagne, die hun atleten een welgekomen uitlaatklap moet bezorgen.

  Sinds de intrede van het coronavirus werden om de haverklap sportevenemten afgelast. Een probleem waar ook de atleten van de Special Olympics mee te kampen hebben gekregen. Zo liggen sinds maart al hun competities stil.

   

  Special Olympics komt nu met een nieuwe campagne om dat probleem aan te pakken. De organisatie zal geld inzamelen om speciale sportveldjes aan te leggen. Zo kunnen ze, op coronavriendelijke wijze, de sport naar de atleten brengen, en niet omgekeerd. In totaal zouden er zo'n 75 veldjes moeten komen.

  "De helft van de veldjes zullen er komen in Brussel en Wallonië, de andere helft in Vlaanderen", vertelt Zehra Sayin, CEO van Special Olympics. "Er zijn enorm veel van aanvragen van de instellingen, die doorgaans de infrastructuur niet hebben om te sporten."

   

  "Hun mensen zijn erg fragiel en ze weten dat de coronacrisis nog wel even zal duren. Een veld naar hen brengen is vaak dan ook de enige oplossing voor de instellingen", besluit ze.

  Bekijk het journaalstuk over de "Court of Dreams":