Voetballer Immobile en skiester Brignone Sportman en -vrouw in Italië

  Ciro Immobile was Europees topschutter met 36 competitiegoals voor Lazio, Federica Brignone won de algemene wereldbeker alpineskiën.

  Ciro Immobile en Federica Brignone zijn door La Gazzetta dello Sport uitgeroepen tot Sportman en Sportvrouw van het Jaar in Italië. Immobile voetbalt voor Lazio, met 36 competitiegoals was hij Europees topschutter. Brignone won de algemene wereldbeker alpineskiën.

  Zowel Immobile als Brignone zijn 30 jaar. De aanvaller beleefde een topseizoen, hij scoorde de meeste competitiegoals in Europa. En deed er daar ook nog 4 bij in de groepsfase van de Champions League, onder meer tegen Club Brugge.

   

  Brignone profiteerde enigzins van de pauze van Mikaela Shiffrin, die rouwde om de plotse dood van haar vader, om de Amerikaanse van een 4e algemene eindzege op een rij te houden. De Italiaanse stond 11 keer op het podium van een wereldbeker, 5 keer op het hoogste schavotje.

  Filipp Ganna tekent voor Prestatie van het Jaar

  Er werden nog meer prijzen uitgereikt. Stefano Pioli van competitieleider Milan was Trainer van het Jaar. Milan verloor nog niet sinds de competitie in juni hernam na de competitiebreak.

   

  Ploeg van het Jaar is Atalanta, dat de kwartfinales van de Champions League haalde en als derde eindigde in de competitie.

   

  De prijs voor Ontdekking van het Jaar was voor Moto2-wereldkampioen Enea Bastianini en verspringster Larissa Iapichino. 

   

  Voorts zorgde tennisser Jannik Sinner, die op zijn 19e een eerste ATP-titel won in Sofia, voor de Stunt van het Jaar. Renner Filippo Ganna, wereldkampioen tijdrijden en 4-voudig ritwinnaar in de Giro, tekende voor de Prestatie van het Jaar.

   

  En natuurlijk kon ook Zlatan Ibrahimovic niet ontbreken. De Zweedse topvoetballer kreeg de Legende-trofee.