Witsel, Meunier en Hazard krijgen een nieuwe coach bij Dortmund

  De sportieve crisis in Dortmund heeft Lucien Favre de kop gekost. De Zwitserse coach heeft zijn C4 gekregen en mag per direct ophoepelen.

  Dortmund incasseerde gisteren een smadelijke 1-5-nederlaag tegen Stuttgart, "goed" voor een 1 op 9.

   

  Dortmund staat nog maar 5e in de Duitse titelrace, op 5 punten van Bayern München en RB Leipzig. De kwalificatie voor de 1/8e finales in de Champions League is wel een feit, maar voor het bestuur ontoereikend.

   

  De 63-jarige Lucien Favre kwam in de zomer van 2018 aan bij Dortmund en kon meteen uitpakken met een reeks van 15 matchen zonder nederlaag. Dortmund stond op een bepaald moment 9 punten los, maar kon de vorm niet aanhouden. Bayern München greep de titel op de laatste speeldag van het seizoen.   

   

  Ook in het door het coronavirus zwaar verstoorde seizoen 2019-2020 moest Dortmund vrede nemen met de status van runner-up. Bayern was opnieuw de beste in Duitsland.

   

  Na de huidige 1 op 9 krijgt Lucien Favre de rekening gepresenteerd en moet hij opkrassen. Zijn 38-jarige assistent Edin Terzic neemt tot het einde van het seizoen over bij de club van Rode Duivels Axel Witsel, Thomas Meunier en Thorgan Hazard.

  Tweet van Dortmund:

  Lees ook: