Het klikt opnieuw tussen Yannick Carrasco en Atletico Madrid: "Hij is geen losbol meer"

  Yannick Carrasco heeft zijn draai weer helemaal gevonden bij Atletico Madrid.

  Atletico Madrid heeft tot de laatste speeldag van de groepsfase moeten bikkelen voor een plaatsje bij de laatste 16 in de Champions League, maar de opdracht is volbracht. Met dank aan Yannick Carrasco, gisteren goed voor een assist en een goal. "Hij is multi-inzetbaar en daar houdt Diego Simeone gewoon van."

  "Zijn doelpunt viel natuurlijk in het absolute slot van de match, hé", nuanceert Michael Van Vaerenbergh, gisteren commentator voor Proximus Sports bij RB Salzburg-Atletico Madrid, meteen de prestatie van Yannick Carrasco (27).

   

  "Het was zeker geen schitterende wedstrijd. Atletico was niet de beste ploeg, maar als één team een voorsprong kan verdedigen, dan zijn zij het natuurlijk wel. En ja, Carrasco heeft toch zijn doelpuntje meegepikt. Het is zijn 3e treffer dit seizoen in alle competities."

   

  "Atletico werd gisteren in de beginfase overrompeld door Salzburg, dat met een aanvallend elftal niets te verliezen had. Diego Simeone schakelde zijn gebruikelijke 4-4-2 dan om naar een 5-mansverdediging en dan is Carrasco zeer nuttig."

   

  "Hij is die positie op de flank gewoon van bij de Rode Duivels en kan mee verdedigen. Linksback Mario Hermoso is van nature een centrale verdediger. Je kan hem dus opschuiven naar het centrum en dan kun je Carrasco - normaal linksmidden in de 4-4-2 - een rijtje naar achteren trekken."

  "Hij is niet meer de losbol van in zijn eerste periode"

  De polyvalentie van Yannick Carrasco is een van zijn grote troefkaarten en die eigenschap sluipt ook steeds vaker in het plan van Diego Simeone. 

   

  "Er werd hem verweten dat hij maar één systeem had en dat de nul houden het hoogste goed was, maar nu toont hij meer flexibiliteit."

   

  "De spektakelwaarde van Atletico is ook veel groter dan de voorbije jaren. 1-0 of 0-1 is niet langer de meest voorkomende uitslag. Veel heeft te maken met Joao Felix, die duidelijk stappen gezet heeft na een moeizaam eerste seizoen. Zijn prijskaartje, dat als een blok beton om zijn nek hing, weegt minder door."

   

  Maar ook Carrasco, begin dit jaar teruggekeerd na een "snoepreisje" naar China, draagt dus zijn steentje bij. "Carrasco heeft een successeizoen gehad met onder meer dat doelpunt in de finale van de Champions League, maar voor het overige lag zijn rendement behoorlijk laag."

  Hij is nog altijd wat broos, ligt nog iets te vaak in de lappenmand en de concurrentie is ook niet min, maar als Carrasco echt fit is, dan zal hij toch vaak de voorkeur krijgen van Simeone.

  Commentator Michael Van Vaerenbergh

  "Hij kon soms geweldig flitsen, maar zijn efficiëntie ontbrak meestal. Ik denk niet dat veel fans echt baalden toen hij naar China vertrok en wellicht fronsten zij toch eens hun wenkbrauwen toen hij weer voor de deur stond."

   

  "Maar deze Carrasco is consistenter in zijn prestaties. Hij is nog altijd wat broos, ligt nog iets te vaak in de lappenmand en de concurrentie is ook niet min, maar als Carrasco echt fit is, dan zal hij toch vaak de voorkeur krijgen van Simeone. Hij houdt van zijn multi-inzetbaarheid."

   

  "Hij is enkele jaartjes ouder en is niet meer de losbol van in zijn eerste periode. Toen werd hij ook meer als vleugelspits uitgespeeld."

   

  "Deze Carrasco zal op links zijn tegenstander vrijwel altijd naar achteren drukken en in zijn voorzetten zit altijd venijn. Dat zien ze natuurlijk graag bij Atletico."

  "Ik zou hem in het systeem van Martinez altijd op links zetten"

  Commentator Michael Van Vaerenbergh - die dit Atletico overigens resoluut naar voren schuift als titelfavoriet in Spanje - denkt dat ook de Rode Duivels als winnaar uit de renaissance van Yannick Carrasco kunnen komen.

   

  "Ik zou hem in het systeem van Roberto Martinez altijd op links zetten. Nacer Chadli speelt niet te veel in Turkije, die plek is ook niet de ideale positie van Thorgan Hazard en Timothy Castagne moet er tegen zijn voet spelen, ook al kan hij dat."

   

  "Carrasco is van nature geen vleugelback en hij zal af en toe verkeerd staan of te wild in het duel gaan, maar de Rode Duivels moeten gewoon uitgaan van hun eigen kracht en de tegenstander wegdrukken. Dan kun je deze Carrasco gebruiken."