Penninckx legt mandaat tijdelijk neer bij KVM, dat jaar afsluit met winst

  Dieter Penninckx

  Bestuurder Dieter Penninckx zal zijn mandaat tijdelijk niet uitoefenen. Dat heeft KV Mechelen donderdag laten weten na de algemene vergadering. KVM maakte ook bekend dat het zijn jaarrekening afsluit met ruim 400.000 euro winst.

  Sterke man Dieter Penninckx is sinds enige tijd betrokken in een gerechtelijke procedure. Daardoor zal hij zijn bestuursmandaat tijdelijk niet uitoefenen, laat hij weten.

   

  "De voorbije 2 jaar voel ik mij als supporter achter de goal vaak beter op mijn plek dan in beeld", zegt Penninckx. "Dat zal ook voor de komende periode zo zijn."

   

  "Ik heb besloten om mijn bestuursmandaat tijdelijk niet uit te oefenen en mij door een waarnemer in de officiële vergaderingen van de club te laten vervangen. Dit alles in het teken van maximale rust binnen de geweldige club die KV Mechelen is."

  "Winst ondanks corona en kosten uit het verleden"

  Daarnaast maakte KV Mechelen bekend dat het de jaarrekening afsluit met 435.678 euro winst. Met een omzet van ongeveer 25 miljoen euro bleef KV Mechelen groeien, ook in een ingekort seizoen.

   

  "Ondanks het vervroegd stoppen van de competitie door corona en de kosten uit het verleden kunnen we het seizoen afronden met winst", reageert algemeen directeur Frank Lagast.

   

  "Dat komt omdat we een aantal leningen voor de bouw van het stadion hebben herzien, dankzij een nieuwe borg van de stad Mechelen. En omdat de hele club straffe inspanningen heeft gedaan. Van besparingen bij spelers, staf, personeel en medewerkers tot een slim transferbeleid en de onvoorwaardelijke steun van onze supporters en partners."

  Ondanks deze coronatijden mikken we ook dit lopende seizoen met een zuinig beleid op winst.

  Algemeen directeur Frank Lagast

  KVM bouwde ook de schulden na het seizoen in 1B en de schulden voor de bouw van het stadion af. "We zijn erin geslaagd om een sterk en realistisch schuldafbouwplan uit te werken zonder gevolgen voor onze dagelijkse werking. Ik wil de directie en betrokken medewerkers daarvoor feliciteren", zegt Luc Leemans namens de raad van bestuur.

   

  De winst wordt opnieuw geïnvesteerd in de uitbouw van de club. "Zo voorzien we energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen, mobiliteitsinvesteringen en laadpalen. Ondanks deze coronatijden mikken we ook dit lopende seizoen met een zuinig beleid op winst", aldus nog Lagast.