Ga naar de inhoud

Tsjechische CL-ref betrokken bij matchfixingschandaal in eigen land

Het wordt scheidsrechter Pavel Kralovec plots heet onder de voeten. Gisteren floot de Tsjech nog Chelsea-Krasnodar in de Champions League, vandaag valt zijn naam in matchfixingschandaal in eigen land.

De Tsjechische krant DNES schijft dat de politie geluidsopnamen heeft van een telefoongesprek waarin Roman Berbr, de voormalige vicevoorzitter van de Tsjechische bond, Pavel Kralovec vraagt om Sparta Praag een handje toe te steken in de bekerfinale tegen Slovan Liberec. Kralovec stemde daarmee in.

 

Sparta Praag won uiteindelijk de finale met 2-1 en Kralovec kreeg nadien bakken kritiek, omdat hij ondanks aandringen van de VAR weigerde een speler van Praag uit te sluiten.

 

Roman Berbr werd in oktober al aangehouden in deze zaak, maar nu lijkt met Pralovec een tweede kop te rollen. Sparta Praag ontkent elke betrokkenheid en vraagt "een diepgaanonderzoek".