Hein Vanhaezebrouck: "Er is maar één ambitie: beter doen dan we nu doen"

  Hein Vanhaezebrouck op training vandaag.

  Hein Vanhaezebrouck heeft zijn eerste werkdag bij AA Gent achter de rug. "Ik ken alle spelers en heb alle matchen gevolgd. Ik weet wat de mogelijkheden zijn, ik heb kunnen zien wat goed was en wat foutliep", analyseert de Gentse T1, terug van weggeweest.

  AA Gent blijft niet bij de pakken zitten. Donderdagavond werd Wim De Decker ontslagen, gisteren werd Hein Vanhaezebrouck teruggehaald en vandaag verscheen de Gentse coach al op het trainingsveld.

   

  "We hebben maar één ambitie: beter doen dan we nu doen", opent hij zijn betoog in een Gents filmpje.

   

  "Hoe ver de ambitie zal dragen, dat zullen we zien. Maar ik ben uiteraard blij om hier terug te zijn."

   

  "De vorige keer ben ik gekomen na twee mindere jaren, na twee keer Play-off II. Nu staan we ook niet goed. De opdracht is om dat weer te keren."

   

  "Spelers maken fouten, trainers en bestuursleden ook", stelt de Gentse T1. "Ik besef de situatie en ga de groep proberen duidelijk te maken dat ze dat ook moeten beseffen. Dan proberen we te klimmen met de aanwezige kwaliteiten."

   

  "Ik ken alle spelers en heb alle matchen gevolgd. Ik weet wat de mogelijkheden zijn. Ik heb kunnen zien wat goed was en wat foutliep."

  "Ik wil de supporters bedanken voor hun geduld"

  In het filmpje probeerde de Gentse verloren zoon de thuisaanhang ook te paaien. "Ik wil de supporters bedanken", vertelde Hein Vanhaezebrouck.

   

  "Het is een ongelofelijk ambetante en vervelende situatie. Ik zie veel mensen die hun club blijven steunen. Chapeau voor hen."

   

  "Ik hoop hen zo snel mogelijk terug te zien. Gent mist zijn geweldig thuispubliek."

   

  "Ik wil hen bedanken voor hun geduld en wij proberen op te schuiven zodat, als ze terugkeren, we weer kunnen meepraten met diegenen waar we bij horen."