Ga naar de inhoud

Wereldbeker voor clubs 2021 wordt toch geen toernooi met 24 ploegen

Bayern München kan Liverpool opvolgen als winnaar van het WK voor clubs.

Het WK voor clubs zal dan toch niet in een vernieuwde toernooivorm plaatsvinden in 2021. In december zullen, zoals gewoonlijk, 7 teams strijden voor de titel in Japan.

De Wereldvoetbalbond FIFA had grootse plannen voor een vernieuwd WK voor clubs. In de zomer van 2021 zouden 24 teams moeten strijden om de prestigieuze titel. Maar door uitstel van het EK 2020 en de Copa America, behoudt de FIFA het oude format nog een jaartje langer.

 

Bayern München doet als winnaar van de Champions League mee als Europese team aan het WK voor clubs 2020. Dat toernooi wordt begin februari afgewerkt in Qatar. Wanneer het toernooi zijn nieuwe jasje krijgt, is nog niet vastgelegd.