Leko voor EL-duel: "Mogen niet te veel bezig zijn met geschiedenis schrijven"

  Ivan Leko houdt de druk af.

  Antwerp staat voor een belangrijke wedstrijd tegen Loedogorets op speeldag 5 in de Europa League. Bij winst kan de ploeg van Ivan Leko beginnen dromen van Europees overwinteren. Leko hoopt dat zijn spelers mentaal fris aan de aftrap komen: "Dat is volgens mij de sleutel tot succes."

  Donderdag ontvangt Antwerp Loedogorets in het Bosuilstadion. De Bulgaren lijken een hapklare brok voor de ploeg van Ivan Leko. De heenwedstrijd won Antwerp met 1-2 in Razgrad,  Loedogorets staat laatst in groep J met 0 punten.

   

  Toch is Leko op zijn hoede. "We mogen niet te veel bezig zijn met geschiedenis schrijven", weet de Kroaat. "We moeten de wedstrijd aanpakken zoals altijd en voetballen voor de winst." 

   

  "Wat 2 à 3 maanden geleden gebeurde, is nu niet van tel. Alleen de laatste match telt, zo werkt het bij topclubs. Mijn spelers moeten mentaal fris aan de aftrap komen, dat is volgens mij de sleutel tot succes." 

   

  Leko kan mogelijk niet rekenen op kapitein Faris Haroun, die het veld na een uur moest verlaten tegen OHL. "Natuurlijk is Faris heel belangrijk voor ons. Hij was er dit seizoen een partij niet bij, op Anderlecht, en die verloren we. Het is simpel: als hij wedstrijdfit is, staat hij op het veld."   

  Lior Refaelov is de man in vorm bij Antwerp.

  Refaelov: "Kwalificatie straalt af op hele club"

  Lior Refaelov is de man in vorm bij Antwerp. De Israeliër beseft het belang van de wedstrijd voor zijn club. "We staan weer voor een cruciaal duel in Europa."

   

  "We willen ons plaatsen voor de volgende ronde, dat is onze ambitie. Een kwalificatie straalt niet alleen af op ons als spelers, maar op de hele club. Bovendien zou spelen in de knock-outfase voor iedereen een hele ervaring zijn", besluit Refaelov.

   

  Martin Hongla is een vaste waarde op het Antwerpse middenveld. Ook hij voelt zich klaar voor de strijd. "We gaan er alles aan doen om in deze topper de drie punten te pakken. Bij de nieuwe coach krijg ik kansen en loopt het vlot voor mij.  Ik ben altijd klaar om te scoren, ook morgen."

  Antwerp staat met Tottenham Hotspur op kop in zijn groep. Beide ploegen tellen 9 punten, LASK volgt met 6 punten. Als Antwerp wint en LASK niet, is de ploeg van Leko zeker van Europees overwinteren. Bij verlies van LASK is de Antwerpse kwalificatie sowieso een feit.

  Leko: "Heenwedstrijd tegen Loedogorets was een van onze beste matchen van het seizoen"

  Refaelov: "Misschien een van de belangrijkste wedstrijden in deze periode"