Serneels: "Waarom zouden we nu geen ronde verder raken op EK?"

  Opluchting bij Ives Serneels: het EK-ticket is binnen.

  De Red Flames mogen zich voor de tweede keer opmaken voor deelname aan het EK. Bondscoach Ives Serneels was dan ook "ongelofelijk fier" op zijn ploeg. "We hebben een prachtige campagne achter de rug."

  Er lag heel wat druk op de laatste kwalificatiematch van de Red Flames, maar met een 4-0-zege hebben ze zich in stijl geplaatst voor het EK 2022 in Engeland. Bondscoach Ives Serneels strooide met lof.

   

  "We hebben een prachtige campagne achter de rug en met deze afsluiter mogen we heel fier zijn", zei hij. "Als je dit kan doen in de laatste wedstrijd, dan denk ik dat je de verdiende groepswinnaar bent." 

   

  "Het ritme van de Zwitsers was aanvankelijk iets te hoog. Ze startten met een snelle balwisseling, veel beweging. Het was even naar adem happen. Maar we hebben het ritme snel opgepikt en daarna hebben wij de match in handen genomen." 

   

  "Dit keer hebben wij op de juiste momenten de doelpunten gemaakt. We hebben een heel volwassen, mature wedstrijd gespeeld. Ik was zeker dat iedereen klaar was, maar 4-0 was toch ook voor mij een droom." 

   

  De Flames sluiten uiteindelijk af met 21 op 24 en een doelpuntensaldo van +32. "Daarmee schrijven we geschiedenis. Dit is nog nooit gebeurd in het Belgische vrouwenvoetbal. Ik ben ongelofelijk fier op de meisjes", aldus Serneels.

  Ik was zeker dat iedereen klaar was, maar 4-0 was toch ook voor mij een droom.

  Serneels: "Er is zeker nog groeimarge"

  Drie jaar geleden stonden de Red Flames voor het eerst op een EK, in Nederland. De groepsfase was meteen ook het eindstation voor de Belgen: alleen tegen Noorwegen konden ze een zege boeken.

   

  "Deze groep wil altijd een stap vooruitzetten", onderstreepte de bondscoach. "Toen hebben we een match gewonnen. Waarom zouden we nu niet een ronde verder geraken?" 

   

  "Het is aan ons om nu hard verder te werken, zodat we als groep en individueel progressie blijven maken. We hebben een jonge groep met enkele ervaren speelsters erbij. Dat is een mooie mix om verdere stappen te zetten. Er is zeker nog groeimarge."

  EK vrouwenvoetbal live op Sporza

  Bij Sporza zit u gebeiteld om het EK van de Red Flames in 2022 op de voet te volgen: we zenden alle wedstrijden van de Belgische vrouwen in Engeland live uit.