Red Flame Kassandra Missipo: "Lukaku is mijn bron van inspiratie"

  Kassandra Missipo wil met de Flames naar het EK in 2022.

  Dinsdag is het D-day voor de Red Flames. Dan moet Zwitserland voor de bijl. Met een zege tegen het team dat hen twee jaar geleden van het WK hield, plaatst onze nationale vrouwenploeg zich voor het EK van 2022 in Engeland. Voor Kassandra Missipo zou het haar eerste grote toernooi zijn.

  Flames weten na heenmatch wat ze zeker niet moeten doen

   

  België verloor 2 maand geleden met 2-1 in Zwitserland na een vooral teleurstellende eerste helft. "We speelden met teveel angst in ons spel en dat mag niet", zegt Missipo. "We moeten meer in onszelf geloven en dat zal dinsdag zeker zo zijn. We spelen thuis in Leuven, zonder publiek, dat wel, maar in Leuven voelen we ons altijd goed."

  Winst betekent altijd de kwalificatie. Maar het kan ook nog als de Flames één van de drie beste tweedes worden, of zelfs via een barrage in april.

  "We willen nu dinsdag al zeker zijn", zegt Missipo, "maar als het via de tweede plaats moet, so be it, of via barrage, ook ok,  we gaan elke challenge aan, dat is voetbal."

  "Nu of nooit" vind ik geen juiste weergave, zegt Missipo. "Indien we ons niet plaatsen zie ik het niet als een nederlaag. Dan moeten we eruit leren voor de volgende campagnes. Maar de drang is zo groot, we zullen er dinsdag staan."

  Missipo is de pitbull van de Flames

  De 22-jarige Anderlecht-speelster is een echte nummer zes, een kuitenbijter op het middenveld. Het is een rol waar ze zich goed in voelt.

   

  "Niet opgeven, dat heeft altijd al in mij gezeten. Ik wil mijn dromen laten uitkomen en daarvoor moet er hard gewerkt worden. En rusten hoort daar niet bij. Ik kan na mijn carrière nog genoeg rusten."

  Op de vraag of ze naast het veld ook een pitbull is antwoordt Missipo zeker niet ontwijkend. "Ik ben zeer ambitieus. Ik heb mijn studies communicatiemanagement afgemaakt, dat wou ik sowieso. Maar ik wil ook Chinees leren bvb. Ik wil meer van de wereld leren kennen, en daar ben ik misschien ook een pitbull in."

  Ik leer heel veel van hoe Lukaku omgaat met alles.

  Missipo kijkt nooit echt op naar iemand, maar probeert wel één en ander op te steken van anderen, zoals van Romelu Lukaku. "Van de manier waarop hij omgaat met tegenslagen en kritiek heb ik veel geleerd." 

   

  "Hij blijft hard werken en het tegendeel bewijzen. Hij blijft scoren en zegt "Big Rom doet het weer". Een echte bron van inspiratie voor mij."

  Lukaku is ook iemand die opkomt tegen racisme en daar heeft Missipo in haar jeugd ook mee te maken gehad. "Ik moet zuchten, als het over racisme gaat", zegt Missipo. "We leven in 2020 en ik kan niet begrijpen dat dit nog steeds een thema is." 

   

  "Dat maakt me kwaad en doet me inderdaad zuchten. Ik zal ook steeds blijven ijveren om die problematiek steeds in de aandacht te houden. Bij mij staat dat nog steeds bovenaan de agenda."

  Corona is een pandemie die voorbij gaat, racisme is er één die nooit voorbijgaat.

  Kassandra Missipo blijft zich verzetten tegen iedere vorm van racisme.

  Het is wel een beetje vreemd dat Missipo de enige niet-blanke speelster is bij de Red Flames. En dat is helemaal geen weerspiegeling van onze maatschappij.

   

  "Meisjes zijn sowieso wat later beginnen voetballen dan jongens en dat waren dan nog hoofdzakelijk blanke meisjes", legt Missipo uit. "Maar, als ik nu naar de jeugdploegen kijk, dan is er een serieuze verandering op til. Stel me die vraag nog eens over vijf jaar, en je zal wel zien ..."

  "Dream Big"

  Missipo wil ooit voor een heel grote club spelen met veel volk. Maar dat moet stap voor stap gebeuren, zegt ze.

   

  "Je moet er helemaal klaar voor zijn, als je die stap zet. Momenteel zit ik goed bij Anderlecht. Ik leer daar iedere dag bij en ik zie wel waar ik uitkom. Ik heb wel heel veel ambitie." 

   

  "Daarom zeg ik, "Dream Big", als je geen schrik hebt van je eigen dromen, dan zijn ze niet groot genoeg, dus, alles kan !"

  "Als je geen schrik hebt van je dromen, zijn ze niet groot genoeg."