Koeman begint met 8 nieuwe spelers: "Heel veel frisheid en honger"

  Ronald Koeman liet onder meer Messi en De Jong thuis om te rusten.

  Barcelona-coach Ronald Koeman heeft een klein succesje geboekt door gisteren met een jong en experimenteel elftal een ticket voor de 1/8e finales van de Champions League te pakken. Bij Dinamo Kiev werd het 0-4. De Nederlander staat onder zware druk na een zwak competitiebegin en ook extrasportief zit de Catalaanse topclub in woelig water.

  Niet alleen liet Koeman Messi en De Jong in Barcelona achter, hij bracht liefst 8 andere spelers aan de aftrap in vergelijking met het verlies zaterdag bij Atletico Madrid. Het was Barcelona's jongste elftal in een Champions League-match in 9 jaar met een gemiddelde leeftijd van 24 jaar.

   

  Voor de rust was het nochtans niet veel soeps, pas in de 2e helft kwam de machine op gang. Dest en 2 keer Braithwaite telden op 20 minuten de Oekraïners uit. Griezmann dikte in de extra tijd nog aan.

   

  "Sommige wedstrijden lopen beter af dan anderen, maar het grootste verschil vandaag was hoe fris we voor de dag kwamen", reageerde Koeman op de persconferentie.

   

  "We deden er goed aan om bepaalde spelers te laten rusten en om anderen in een betere fysieke vorm een kans te geven. We waren veel beter op het middenveld, we toonden heel wat honger en voerden een goeie pressing uit."

   

  "We haalden onze doelstelling - de kwalificatie - en gaven een heel positief beeld van onszelf." (lees voort onder foto)

  De jonge Oscar Mingueza (r) debuteerde, net als De la Fuente en Fernandes.

  "De jonge spelers stonden allemaal hun mannetje"

  Koeman loofde de prestatie van de debuterende verdediger Oscar Mingueza, die opgeroepen werd omdat 3 van zijn 4 centrale verdedigers geblesseerd zijn. De 21-jarige Spanjaard, die het seizoen begon bij de reserven, maakt een goeie kans om zondag ook te starten tegen Osasuna.

   

  "Mingueza is een jonge speler die veel jaren doorbracht op de club, dus hij weet exact hoe wij voetballen. Hij moet nog beter worden, maar hij gaf een goeie eerste indruk, wat belangrijk is voor ons én voor hem."

   

  Ook de Amerikaanse aanvaller Konrad de la Fuente en de Braziliaanse middenvelder Matheus Fernandes kwamen van de bank om hun eerste speelminuten te maken voor het eerste elftal. Dest, Pedri en Trinçao maakten eveneens indruk.

   

  Koeman: "De ploeg speelde met heel veel goesting vandaag, we maakten 4 doelpunten en konden belangrijke spelers laten rusten. De jonge spelers kregen ook minuten, minuten die ze ook echt verdienden. Ze stonden allemaal hun mannetje."