• home
 • video
 • pas verschenen

  Carrasco schenkt Atletico zege tegen Barcelona na blunder Ter Stegen

  1. 45+3' - Doelpunt - Yannick Carrasco (1 - 0)
  2. 26' - Geel - Yannick Carrasco
  3. 9' - Geel - Koke
  1. 90+1' - Verv. Yannick Carrasco door Felipe
  2. 84' - Verv. Ángel Correa door Geoffrey Kondogbia
  3. 84' - Verv. João Félix door Thomas Lemar
  4. 83' - Verv. Miralem Pjanic door Martin Braithwaite
  5. 83' - Verv. Antoine Griezmann door Francisco Trincão
  6. 80' - Geel - José María Giménez
  7. 79' - Geel - Stefan Savic
  8. 73' - Verv. Marcos Llorente door Diego Costa
  9. 62' - Verv. Gerard Piqué door Sergiño Dest
  10. 57' - Verv. Pedri door Philippe Coutinho

  Atletico Madrid heeft Barcelona opzij gezet in de Spaanse topper. Rode Duivel Yannick Carrasco was de auteur van het enige doelpunt, na een geweldige flater van Barça-keeper Ter Stegen.

  Als enige van de drie tenoren in La Liga had Atletico zijn competitiestart niet gemist en die goeie lijn trokken de Madrilenen door tegen een alweer erg weifelend acterend Barcelona. Saul dwong Ter Stegen tot een goeie redding en een schot van Llorrente likte de bovenkant van de lat in de beginfase van de wedstrijd.

   

  De bezoekers stelden daar maar weinig tegenover, op enkele prikjes van Griezmann na. Ook Lionel Messi kon zijn stempel niet drukken. Hij raakte niet verder dan een schotje uit een scherpe hoek, simpel gered door Oblak.

   

  Tot overmaat van ramp voor Barcelona liep het in de extra tijd van de 1e helft flink mis achterin. Na geklungel van Piqué op het middenveld dacht Ter Stegen de zaak op te lossen door ver uit zijn doel te komen, maar dat plannetje ging helemaal de mist in. De hard werkende Carrasco, die een sterke wedstrijd speelde, schoof de 1-0 koeltjes binnen.

   

  Ook na de pauze acteerde Barça ondermaats, al had Lenglet wel twee keer een goeie kopkans. Evenveel keer vond de Fransman Oblak op zijn weg, die ook bij de les was op een kopbal van Griezmann. Tussendoor was er nog meer slecht nieuws voor de bezoekers, want Piqué moest naar de kant met een mogelijk zware knieblessure.

   

  Atletico had evenwel de controle en versierde zelf nog wat halve kansjes in de omschakeling, die niet benut werden. Zo bleef het nog spannend tot het laatste fluitsignaal, maar een punt uit het vuur slepen zat er niet meer in voor Barcelona, dat met 11 punten uit 8 duels maar een matig rapport kan voorleggen.

  Carrasco bedankt flaterende Ter Stegen:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Atletico Madrid houdt makkelijk stand in de 2e helft en houdt de 3 punten thuis, dankzij de goal van Yannick Carrasco. Barcelona blijft steken in de grijze middenmoot, terwijl Atletico zich - met een match minder gespeeld - naast leider Sociedad hijst. .
  3. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Atlético Madrid, Felipe erin, Yannick Carrasco eruit
  4. tweede helft, minuut 91. Carrasco gewisseld. Carrasco, hard gewerkt en auteur van het doelpunt, wordt naar de kant gehaald. Felipe is zijn vervanger. Barcelona zal de match overigens met zijn tienen moeten volmaken, want Sergi Roberto is met een spierblessure van het veld gehinkt. .
  5. tweede helft, minuut 87. Even schrikken voor Atletico. Sergi Roberto krijgt veel tijd om aan te leggen en haalt uit van ver. Het schot van de middenvelder wijkt af en gaat niet zo gek ver naast het doel van Oblak, die perplex stond. .
  6. tweede helft, minuut 85. Kansje Carrasco. Ter Stegen bokst een hoekschop weg en op de rand van de zestien haalt Carrasco de bal fantastisch uit de lucht. Helaas is het vervolg minder: hij jast de bal ietwat onbesuisd over. .
  7. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Atlético Madrid, Geoffrey Kondogbia erin, Ángel Correa eruit
  8. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Atlético Madrid, Thomas Lemar erin, João Félix eruit
  9. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij FC Barcelona, Martin Braithwaite erin, Miralem Pjanic eruit
  10. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij FC Barcelona, Francisco Trincão erin, Antoine Griezmann eruit