Carrasco schenkt Atletico zege tegen Barcelona na blunder Ter Stegen

  1. 45+3' - Doelpunt - Yannick Carrasco (1 - 0)
  2. 26' - Geel - Yannick Carrasco
  3. 9' - Geel - Koke
  1. 90+1' - Verv. Yannick Carrasco door Felipe
  2. 84' - Verv. Ángel Correa door Geoffrey Kondogbia
  3. 84' - Verv. Ángel Correa door Geoffrey Kondogbia
  4. 84' - Verv. João Félix door Thomas Lemar
  5. 83' - Verv. Miralem Pjanic door Martin Braithwaite
  6. 83' - Verv. Antoine Griezmann door Francisco Trincão
  7. 80' - Geel - José María Giménez
  8. 79' - Geel - Stefan Savic
  9. 73' - Verv. Marcos Llorente door Diego Costa
  10. 62' - Verv. Gerard Piqué door Sergiño Dest
  11. 57' - Verv. Pedri door Philippe Coutinho

  Atletico Madrid heeft Barcelona opzij gezet in de Spaanse topper. Rode Duivel Yannick Carrasco was de auteur van het enige doelpunt, na een geweldige flater van Barça-keeper Ter Stegen.

  Als enige van de drie tenoren in La Liga had Atletico zijn competitiestart niet gemist en die goeie lijn trokken de Madrilenen door tegen een alweer erg weifelend acterend Barcelona. Saul dwong Ter Stegen tot een goeie redding en een schot van Llorrente likte de bovenkant van de lat in de beginfase van de wedstrijd.

   

  De bezoekers stelden daar maar weinig tegenover, op enkele prikjes van Griezmann na. Ook Lionel Messi kon zijn stempel niet drukken. Hij raakte niet verder dan een schotje uit een scherpe hoek, simpel gered door Oblak.

   

  Tot overmaat van ramp voor Barcelona liep het in de extra tijd van de 1e helft flink mis achterin. Na geklungel van Piqué op het middenveld dacht Ter Stegen de zaak op te lossen door ver uit zijn doel te komen, maar dat plannetje ging helemaal de mist in. De hard werkende Carrasco, die een sterke wedstrijd speelde, schoof de 1-0 koeltjes binnen.

   

  Ook na de pauze acteerde Barça ondermaats, al had Lenglet wel twee keer een goeie kopkans. Evenveel keer vond de Fransman Oblak op zijn weg, die ook bij de les was op een kopbal van Griezmann. Tussendoor was er nog meer slecht nieuws voor de bezoekers, want Piqué moest naar de kant met een mogelijk zware knieblessure.

   

  Atletico had evenwel de controle en versierde zelf nog wat halve kansjes in de omschakeling, die niet benut werden. Zo bleef het nog spannend tot het laatste fluitsignaal, maar een punt uit het vuur slepen zat er niet meer in voor Barcelona, dat met 11 punten uit 8 duels maar een matig rapport kan voorleggen.

  Carrasco bedankt flaterende Ter Stegen:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Atletico Madrid houdt makkelijk stand in de 2e helft en houdt de 3 punten thuis, dankzij de goal van Yannick Carrasco. Barcelona blijft steken in de grijze middenmoot, terwijl Atletico zich - met een match minder gespeeld - naast leider Sociedad hijst. .
  3. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Atlético Madrid, Felipe erin, Yannick Carrasco eruit
  4. tweede helft, minuut 91. Carrasco gewisseld. Carrasco, hard gewerkt en auteur van het doelpunt, wordt naar de kant gehaald. Felipe is zijn vervanger. Barcelona zal de match overigens met zijn tienen moeten volmaken, want Sergi Roberto is met een spierblessure van het veld gehinkt. .
  5. tweede helft, minuut 87. Even schrikken voor Atletico. Sergi Roberto krijgt veel tijd om aan te leggen en haalt uit van ver. Het schot van de middenvelder wijkt af en gaat niet zo gek ver naast het doel van Oblak, die perplex stond. .
  6. tweede helft, minuut 85. Kansje Carrasco. Ter Stegen bokst een hoekschop weg en op de rand van de zestien haalt Carrasco de bal fantastisch uit de lucht. Helaas is het vervolg minder: hij jast de bal ietwat onbesuisd over. .
  7. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Atlético Madrid, Geoffrey Kondogbia erin, Ángel Correa eruit
  8. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Atlético Madrid, Geoffrey Kondogbia erin, Ángel Correa eruit
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Atlético Madrid, Thomas Lemar erin, João Félix eruit
  10. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij FC Barcelona, Martin Braithwaite erin, Miralem Pjanic eruit
  11. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij FC Barcelona, Francisco Trincão erin, Antoine Griezmann eruit
  12. tweede helft, minuut 81. Kopbal Griezmann. Griezmann kan zijn hoofd zetten tegen een goeie flankvoorzet van Messi. Oblak gaat goed plat op de kopbal van de Fransman. .
  13. tweede helft, minuut 80. De vrije trap wordt uiteraard getrapt door Messi, die in het muurtje het hoofd van Gimenez raakt voor de bal over de doellijn waait. De corner blijft zonder gevolg. .
  14. Gele kaart voor José María Giménez van Atlético Madrid tijdens tweede helft, minuut 80
  15. Gele kaart voor Stefan Savic van Atlético Madrid tijdens tweede helft, minuut 79
  16. tweede helft, minuut 78. Barcelona versiert een vrije trap op een erg interessante plek. Messi wordt gehaakt door Gimenez, die ook wel veel bal leek te raken. .
  17. tweede helft, minuut 74. João Felix probeert invaller Diego Costa te lanceren over de linkerflank, maar ver geraakt de Braziliaanse Spanjaard niet. De Jong lost het goed op. .
  18. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Atlético Madrid, Diego Costa erin, Marcos Llorente eruit
  19. tweede helft, minuut 72. Prikje Atletico. De voorzetten van Trippier zijn meer dan eens gevaarlijk en dat is ook nu weer het geval. Aan de tweede paal komt João Felix enkele centimeters tekort om er zijn hoofd tegen te zetten. In het vervolg van de aanval kan Carrasco uithalen, maar vanuit een scherpe hoek mikt hij ver naast. .
  20. tweede helft, minuut 69. Van João Felix hebben we qua doelkansen vanavond nog niet te veel gezien en daar wil de Portugees verandering in brengen. Hij probeert het eens met een schot vanuit de tweede lijn, maar de bal wordt afgeblokt door de Barcelona-defensie. .