Griezmann praat eindelijk zelf: "Messi weet dat ik veel respect heb voor hem"

  Antoine Griezmann was de voorbije maanden het onderwerp van heel wat roddelpraat. In een zeldzaam tv-interview heeft de Fransman de puntjes op de i gezet. "Het was tijd om iets recht te zetten."

  Antoine Griezmann heeft bijna anderhalf jaar na zijn overstap van Atletico Madrid naar Barcelona zijn draai in Camp Nou nog altijd niet gevonden. Volgens Griezmanns voormalige zaakwaarnemer heeft dat er vooral mee te maken dat de Fransman zich niet aanvaard voelt door Lionel Messi.

   

  "Toen Antoine bij Barcelona arriveerde, sprak Messi geen woord met hem en speelde hij geen bal naar hem. Dat heeft Antoine een trauma bezorgd", liet Eric Olhats onlangs optekenen. Toen de oom van Griezmann dit nadien beaamde, vond de speler zelf het welletjes.

   

  "Ik heb veel over mij heen gekregen en nu is het welletjes", zegt Griezmann in het programma van ex-Real-vedette Jorge Valdano. Vooreerst laat hij weten dat zijn zus zijn zaakwaarnemer is en niet (meer) Olhats. "De mening van Eric heeft mij veel schade berokkend en twijfels gezet bij mijn relatie met Leo (Messi)."

   

  "Leo weet dat ik veel respect heb voor hem, dat ik veel van hem leer. Ik heb hem verteld dat ik niets met hem (Olhats) te maken heb."

   

  En hoe zat het dan met zijn relatie met Messi bij zijn komst? "Leo had publiekelijk om mijn transfer gevraagd en voelde zich belazerd dat ik eerst niet ben gekomen. Maar hij zei ook meteen dat hij er voor mij zou zijn. Dat voel ik nog elke dag."

  "Mijn kinderen en mijn vrouw willen dat ik mijn lang haar houd"

  In het programma van Jorge Valdano kwamen ook lichtvoetiger thema's aan de orde, zoals het kapsel van Griezmann. Sommige fans van Barcelona wijten zijn slechte prestaties bij de club aan zijn lange haar. Bij Atletico Madrid had Griezmann immers wel kort haar.

   

  "Maar ik hou mijn haar lang, zelfs als ze mij vragen om het korter te knippen", is Griezmann stellig. "Mijn kinderen en mijn vrouw willen dat ik het zo houd."