46 politiemensen die betrokken waren bij Vuelta, testen positief op corona

  Primoz Roglic won de Vuelta, die geen enkel sportief coronageval liet noteren.

  Qua coronaproof een grote ronde organiseren was de Vuelta de beste van de klas: geen enkele renner of staflid testte positief voor de start, op de 1e of 2e rustdag. Maar bij de politiemensen die betrokken waren bij verkeerscontroles tijdens de Ronde van Spanje, testten er 46 positief.

  De Vuelta, die zondag in Madrid eindigde, werd de voorbije 3 weken onder strenge coronavoorschriften gereden. Sportief leverde dat geen enkele besmetting op. De organisatie kreeg daar veel waardering voor.

   

  Maar uit onderzoek blijkt nu dat 46 politieagenten die betrokken waren bij verkeerscontroles tijdens de Ronde van Spanje, positief hebben getest op het coronavirus. De betrokkenen zijn thuis in isolatie gegaan.

   

  De meeste agenten vertonen geen symptomen, sommige milde. De vakbonden zijn boos dat de agenten naar huis konden gaan, voordat ze de uitslagen van hun test gekregen hadden. De regering is om opheldering gevraagd.