Thomas Foket vervangt geblesseerde Saelemaekers bij Rode Duivels

  De Rode Duivels trainden maandagavond in Tubeke.

  Bondscoach Roberto Martinez kan de komende interlands geen beroep doen op Alexis Saelemaekers, Leandro Trossard en Hendrik Van Crombrugge. Zij haken geblesseerd af en mogen terugkeren naar hun club. Thomas Kaminski en Thomas Foket worden bij de selectie gehaald.

  De Rode Duivels verzamelden maandag in het nationaal oefencentrum in Tubeke voor de voorbereiding op het laatste drieluik van het jaar. België speelt woensdag vriendschappelijk tegen Zwitserland, daarna volgende Nations League-duels met Engeland (15/11) en Denemarken (18/11).

   

  Alexis Saelemaekers, Leandro Trossard en Hendrik Van Crombrugge zullen er dus niet bij zijn. Saelemaekers startte zondag nog bij Milan tegen Verona, maar bleef bij de rust in de kleedkamer. Trossard was er vrijdag al niet bij in de match van Brighton tegen Burnley. Van Crombrugge stond wel de hele wedstrijd in doel bij Anderlecht.

   

  Thomas Foket (Reims) is bij de selectie gehaald als vervanger voor Saelemaekers. De flankspeler was er voor het laatst bij in 2017. De ex-speler van AA Gent telt 5 selecties en 2 caps. Doelman Van Crombrugge wordt in de selectie vervangen door Thomas Kaminski, die sinds deze zomer aan de slag is bij de Engelse tweedeklasser Blackburn.

   

  De Rode Duivels missen heel wat spelers deze interlandperiode. Yannick Carrasco ontbreekt vanwege een dijblessure. De met een hamstringblessure sukkelende Timothy Castagne is er evenmin bij. Zinho Vanheusden is out met een zware knieblessure. Eden Hazard is er wegens een coronabesmetting niet bij. Romelu Lukaku is nog twijfelachtig.