Circus-Wanty Gobert strikt Performance Manager die strepen verdiende bij Sunweb

  Aike Visbeek

  Aike Visbeek gaat aan de slag als Performance Manager bij Circus-Wanty Gobert. De Nederlander had in het verleden een belangrijk aandeel in de successen van Sunweb. "Hij zal een grote meerwaarde zijn", klinkt het bij de Belgische formatie.

  Aike Visbeek werkte tussen 2013 en 2019 als sportdirecteur bij Team Sunweb en werd daarna Academy Director bij SEG Racing Academy. "Deze mooie kans om met Circus-Wanty Gobert naar de World Tour te groeien, kon ik niet laten liggen", zegt de Nederlander.

   

  "Ik ben ongeduldig om aan dit nieuwe project te beginnen en alle nieuwe gezichten te leren kennen. Met Jan Bakelants heb ik al samengewerkt tijdens mijn jaren bij Team Sunweb, waar de overwinning van Tom Dumoulin (Giro 2017, red) een absoluut hoogtepunt was."

   

  "Het Belgische team straalt ambitie en passie uit en bevat daarnaast ook veel potentieel. Na een zeer succesvol jaar bij de SEG Racing Academy kijk ik nu uit naar de start van het nieuwe seizoen."

  Aike zal een grote meerwaarde binnen onze sportieve directie zijn en ik verwacht van hem goed werk met onze jonge renners.

  Algemeen manager Jean-François Bourlart

  "Samen met Hilaire Van der Schueren hebben we intens nagedacht om onze sportieve werking en selectieprocedure te verbeteren en op een meer wetenschappelijke manier aan te pakken", legt algemeen manager Jean-François Bourlart uit.

   

  "Sinds 3 seizoenen hebben we Frederik Veuchelen aan onze zijde, en nu brengt Aike Visbeek nog een pak ervaring mee. Hij was een belangrijke schakel bij Team Sunweb en zijn werk was één van de succesvolle factoren in de overwinning van Tom Dumoulin in de Ronde van Italië."

   

  "Aike zal een grote meerwaarde binnen onze sportieve directie zijn en ik verwacht van hem goed werk met onze jonge renners. Hij zal ons uitstekend begeleiden om onze overstap naar de World Tour te maken."

   

  Wanty neemt in 2021 de WorldTourlicentie over van het Poolse CCC, de huidige werkgever van onder meer Greg Van Avermaet.