Copycats van Roofe, boze coaches en hoe viert Antwerp derbyzege? Dit was speeldag 10

  OHL-speler Mercier had donderdag goed naar Roofe gekeken, maar toch ook niet goed genoeg.

  Op speeldag 10 in onze vaderlandse voetbalcompetitie waren 2 spelers geïnspireerd om het fenomenale afstandsschot van Kemar Roofe tegen Standard na te bootsen. Coaches Clement en Kompany maakten zich dan weer boos om een penaltyfase en Antwerp is de "ploeg van 't stad". Bekijk hier de opvallendste beelden.

  Wie wil de geniale ingeving van Kemar Roofe nabootsen?

  U herinnert zich de fantastische goal van Kemar Roofe (Rangers) tegen Standard eerder deze week in de Europa League vast nog wel. Een schot vanaf 50m verdween zonder pardon in doel.

   

  Het inspireerde 2 spelers in de Belgische competitie om hetzelfde te proberen. Zowel Mercier (met OH Leuven tegen Club Brugge) als Filippov (met STVV tegen Standard) wilden Roofe nabootsen, maar zonder succes. Al deed de één het al ietsje beter dan de ander.

  De poging van Mercier:

  En die van Filippov:

  Geniet nog eens van de geweldige goal van Kemar Roofe:

  Boosheid bij Kompany en Clement: "Duiken, duiken, duiken"

  Club Brugge verloor dit weekend van OH Leuven. De 1e tegengoal slikte blauw-zwart vanaf de stip. Trainer Philippe Clement zag er geen penalty in. "Duiken, duiken, duiken", duidde hij met gebaren aan langs de zijlijn.

  Ook Vincent Kompany liet dit weekend zijn ongenoegen zien langs de kant. Anderlecht kreeg in de slotfase tegen Kortrijk een strafschop tegen en daar was Kompany het niet mee eens.

  Antwerp viert derby-zege met onzichtbare fans

  Antwerp mag zich na 3-2-winst tegen Beerschot "ploeg van 't stad" noemen. Maar dat moest door corona gebeuren in een akelig leeg Bosuil-stadion. Haroun en co lieten het na de match niet aan hun hart komen en gingen voor de tribunes vieren alsof er wel fans aanwezig waren.

  En zo viert die fan om de hoek alleen in zijn kot:

  Nog eens de goals uit de Antwerpse derby:

  En dit zijn alle goals van speeldag 10: