Was de Vuelta een goed idee voor Dumoulin? "Ik voel me leeg"

  Is het allemaal wat veel van het goede voor Tom Dumoulin? Een maand na de Ronde van Frankrijk is de Nederlander dinsdag aan de Vuelta begonnen, maar na twee ritten weten we al zeker dat hij geen rol van betekenis zal spelen in het klassement.

  Tom Dumoulin finishte woensdag als 37e in de tweede etappe van de Vuelta, op 8'20" van dagwinnaar Marc Soler. In de openingsrit moest hij 51 seconden toegeven op zijn ploegmaat en dagwinnaar Primoz Roglic.

   

  "Ik ben gewoon leeg", zegt hij. "Ik had gewoon geen energie." Dumoulin moest op de slotklim op 6,5 km van de top lossen. "Ik had geen power. Ik probeerde wel, maar er zit even niet veel in mijn benen."

   

  Op de vraag of het nog zin heeft om door te rijden in de Vuelta bleef hij op de vlakte. "Dat is geen vraag waarop ik meteen na zo'n dag, na zo'n rit ga antwoorden." Zal zijn vormpeil nog stijgen? "Tja, ik weet het niet. Dat moeten we nog bezien. Ik heb alleszins vandaag goed gegeten en zo. Daar ligt het niet aan. We moeten kijken wat er aan de hand is."

   

  "We staan ook aan de leiding met Primoz. Als ik nog iets kan doen, kan ik waardevol zijn voor de ploeg", hield hij de moed er enigszins nog in.

  Indien mijn anderhalf jaar voor mijn herstart normaal was geweest, dan zou ik dit allemaal wel aankunnen, maar nu is het plots wel allemaal heel veel koers op korte tijd. 

  Dumoulin lag meer dan een jaar stil na een blessure en door het coronavirus waren er ook geen wedstrijden in het voorjaar. Pas in augustus reed hij opnieuw koers.


  "Indien mijn anderhalf jaar voor mijn herstart normaal was geweest, dan zou ik dit allemaal wel aankunnen, maar nu is het plots wel allemaal heel veel koers op korte tijd. Ik kwam terug uit blessure, moest knokken en nu lijkt het er op dat ik een beetje een terugslag krijg van mijn drukke programma."


  "Het was misschien allemaal een beetje van het goede teveel. Nu komt het er op aan vanavond goed te herstellen en dan zien we morgen wel."

  Vuelta a España
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Irún - Arrate173 kmRoglicRoglic
  2/>Pamplona - Lekunberri151.6 kmSolerRoglic
  3/>Lodosa - La Laguna Negra de Vinuesa166.1 kmMartinRoglic
  4/>Garray - Ejea de los Caballeros191.7 kmBennettRoglic
  5/>Huesca - Sabiñánigo184.4 kmWellensRoglic
  6/>Biescas - Aramón Formigal146.4 kmIzagirreCarapaz
  7/>Vitoria-Gasteiz - Villanueva de Valdegovía159.7 kmWoodsCarapaz
  8/>Logroño - Alto de Moncalvillo164 kmRoglicCarapaz
  9/>Castrillo del Val - Aguilar de Campoo157.7 kmAckermannCarapaz
  10/>Castro-Urdiales - Suances185 kmRoglicRoglic
  11/>Villaviciosa - Alto de La Farrapona170 kmGauduRoglic
  12/>Pola de Laviana - Alto de l'Angliru109.4 kmCarthyCarapaz
  13Muros - Mirador de Ézaro33.7 kmRoglicRoglic
  14/>Lugo - Ourense204.7 kmWellensRoglic
  15/>Mos - Puebla de Sanabria230.8 kmPhilipsenRoglic
  16/>Salamanca - Ciudad Rodrigo162 kmCortRoglic
  17/>Sequeros - Alto de La Covatilla178.2 kmGauduRoglic
  18/>Madrid - Madrid139.6 kmAckermannRoglic