Waaierwaanzin in Driedaagse: Mathieu van der Poel tuimelt de gracht in

Mathieu van der Poel belandt in het malse gras van de sloot.

Mathieu van der Poel heeft zijn seizoen op de weg met een valpartij afgesloten. In de Driedaagse Brugge-De Panne was hij op 15 kilometer van de finish nog kandidaat-winnaar. Maar toen waaide de winnaar van de Ronde van Vlaanderen in een gracht.

Het gebeurde in de finale van de laatste koers op onze bodem dit seizoen. De ene renner na de andere waaide van het parcours, ook een sterke beer als Mathieu van der Poel maakte het mee.

 

De kersverse winnaar van de Ronde van Vlaanderen dacht in de kopgroep langs de zijkant op te schuiven. Het lukte hem niet.

 

Toen Van der Poel Sven Erik Bystrom voorbij wou, waaide hij in de gracht. Niet de fout van de Noorse kampioen, wel van het stormweer. Een windstoot dwong de Nederlandse kampioen in de sloot.

 

Van der Poel moest even bekomen in het malse gras. Met de hulp van zijn ploegleider Christoph Roodhooft kwam de toprenner weer recht.

 

De ziekenwagen hoefde niet voor hem. Ietwat duizelig stapte Van der Poel in de auto van zijn team Alpecin-Fenix. Van der Poel voelde zich misselijk en had last van hoofd- en nekpijn.

VIDEO: Van der Poel belandt in de sloot

VIDEO: De schade lijkt mee te vallen, Van der Poel stapt de ploegauto in

Mathieu van der Poel reed zijn laatste koers van het seizoen. Op 12 december haalt hij zijn veldritfiets weer van stal voor de Scheldecross in Antwerpen (waar ook veel wind kan staan).