Ga naar de inhoud

"Interessanter deelnemersveld dan vorig jaar op European Open, Goffin groot vraagteken"

Hoe ver kan de Belgische hoop David Goffin dit jaar geraken in Antwerpen?

Vanaf vandaag is er opnieuw toptennis te zien in de Lotto Arena in Antwerpen. Wat mogen we verwachten van de corona-editie van de European Open? En wat kunnen de Belgen dit jaar presteren? Tenniscommentator Gert Gommé kijkt in zijn glazen bol.

De Belgen: "Goffin is het grootste vraagteken"

"David Goffin (ATP-14), het eerste reekshoofd, is het grootste vraagteken van het toernooi", steekt Gommé van wal. "Hij testte al 2 keer positief op corona. Donderdag moet hij normaliter in actie komen, maar daarvoor moet hij eerst nog een negatieve test afleggen."

 

"Als hij weldra negatief test, blijft de grote vraag ook of hij tijdig klaar zal raken en of zijn lichaam het aan zal kunnen. Zelf zegt hij weinig symptomen te hebben en zich goed te voelen, maar toch denk ik dat zo'n virus energie vreet."

 

"Maar als hij fysiek in orde is, is hij dé man die het toernooi zal moeten dragen. Ook al is het de voorbije edities nog geen goed huwelijk gebleken tussen Goffin en Antwerpen. Op het einde van het seizoen is de Luikenaar altijd wat minder, maar door de verplichte rust komt hij nu misschien frisser aan de start." 

Misschien komt Goffin door de verplichte rust nu frisser aan de start.

Tenniscommentator Gert Gommé

Na de afzegging van Ruben Bemelmans zijn er wildcards voor Kimmer Coppejans (ATP-172) en de 21-jarige Zizou Bergs (ATP-528). Wat mogen we van hen verwachten?

 

"Ze hebben allebei een lastige loting. Coppejans speelt tegen de Fransman Ugo Humbert (ATP-38), die maakte het Goffin in het verleden al eens lastig. Hij zal serieus boven zichzelf moeten uitstijgen. Ook Zizou Bergs krijgt met Alberto Ramos-Viñolas (ATP-45) een taaie tegenstander. Maar het zou fantastisch zijn mochten ze de tweede ronde kunnen halen."

 

"En dan is er natuurlijk nog ons dubbelduo Joran Vliegen-Sander Gillé. Zij zouden het weleens heel goed kunnen doen, maar het dubbeltoernooi is sterk bezet."

Kimmer Coppejans.

De favorieten: "Er is veel evenwicht tussen de reekshoofden"

Er staat dit jaar geen gigantisch grote naam op de affiche en er doet ook niemand mee uit de top 10. 

 

"Toch is het een interessant deelnemersveld waar ze tevreden over mogen zijn. Je hebt naast Goffin ook Pablo Carreño-Busta (ATP-15), Karen Khachanov (ATP-17) en Grigor Dimotrov (ATP-20) als belangrijkste reekshoofden. Het is heel moeilijk om een favoriet naar voren te schuiven, want hun niveau ligt heel dicht bij elkaar."

 

"Net daarom is het zo interessant. Er is meer evenwicht tussen de reekshoofden en dat maakt het toernooi onvoorspelbaar. Vorig jaar had je natuurlijk Andy Murray versus Stan Wawrinka in de finale. Dat was een geweldig spektakelstuk, maar voor de rest waren de wedstrijden een pak eentoniger en minder aantrekkelijk door het grote niveauverschil tussen de spelers."

 

"Als pure tennisliefhebber ga ik daarom misschien meer genieten van de editie van dit jaar dan de voorgaande jaren."

Er is dit jaar meer evenwicht tussen de reekshoofden.

Tenniscommentator Gert Gommé

Zelf naar de European Open komen? "Boek je tickets vooraf"

Hoe gaat het toernooi om met Covid-19? "Er mogen dagelijks 1.500 toeschouwers afzakken naar het European Open", weet Gommé. Het is ook noodzakelijk om op voorhand kaartjes te kopen, want je moet je registeren. Je kunt niet op de dag zelf nog beslissen om te gaan en je moet ook minstens 2 tickets kopen."

De European Open in Antwerpen is vanaf woensdagavond elke dag live te bekijken op Sporza.

Wie wordt de opvolger van Andy Murray?