Dit waren de 5 cruciale fases in de Ronde van Vlaanderen 2020

  Julian Alaphilippe valt weg uit de koers na een crash.

  Mathieu van der Poel wint de Ronde van Vlaanderen na een fantastische finale en een prangende sprint tegen Wout van Aert. Hoe is die overwinning tot stand gekomen? Lees/bekijk hier de koers in een notendop.

  1. Alaphilippe trekt door op de Koppenberg

  De Ronde van Vlaanderen blijft heel lang gesloten. Op enkele schermutselingen na trekt het peloton met alle favorieten ongeschonden naar de Koppenberg. Alaphilippe neemt samen met Dylan van Baarle de vlucht vooruit. Zodra boven trekt hij nog eens door. Onder anderen Van Aert, Van der Poel en Naesen zijn mee. 

  2. 3 topfavorieten vinden elkaar

  Een aanvalslustige Alaphilippe maakt een enorm sterke beurt in de afdaling van de Stationstraat. Van der Poel ziet het gevaar en glipt mee. Niet veel later komt ook Van Aert erbij. Het droomtrio begint aan de Taaienberg. 

  3. Drama voor Julian Alaphilippe

  Die droomfinale van het trio komt er niet. Julian Alaphilippe knalt aan de rechterkant van de weg op een traag rijdende motor en gaat tegen het asfalt. "Over and out" voor de Fransman. 

  4. Valt de beslissing op de Paterberg?

  Neen, niemand kraakt. De Belg en Nederlander trekken netjes samen over de Paterberg. Nog 13 kilometer: Mathieu en Wout mogen zich opmaken voor de sprint.

  5. Mathieu wint de Ronde na een millimetersprint

  Wat een finale, wat een sprint! Mathieu van der Poel is net sneller dan Wout van Aert en wint de Ronde van Vlaanderen 2020.