Elegant-Quick Step op volle sterkte naar de RVV: "Maakt niet uit met wie we winnen"

  Julian Alaphilippe en co. verkenden gisteren nog eens het parcours in de Vlaamse Ardennen.

  Zeg zondag niet Deceuninck-Quick Step, maar wel Elegant-Quick Step tijdens de Ronde van Vlaanderen. Dé klassieke ploeg bij uitstek heeft maar één ambitie: winnen. Het trekt dan ook met een heel sterk team naar Vlaanderens Mooiste, met wereldkampioen Julian Alaphilippe als kopman.

  "Ongeduldig om eraan te beginnen"

  Wereldkampioen Julian Alaphilippe rijdt zondag voor het eerst de Ronde van Vlaanderen. Toch wil de Fransman zich daar niet achter wegsteken. "Het zal een beetje een ontdekkingstocht zijn. Ik ben ongeduldig om eraan te kunnen beginnen."

   

  "Ik weet niet hoe goed ik zal zijn op de kasseien. Om de Ronde te kunnen winnen moet je heel sterk zijn, mentaal en fysiek. Ik ben niet echt een "Flandrien", maar ik hou wel van lastige wedstrijden. Het is ook een ideaal jaar om deze wedstrijd te ontdekken, aangezien de Ronde nu na de klassiekers in de Ardennen wordt gereden."

   

  Wat verwacht Alaphilippe van de wedstrijd? "Ik heb natuurlijk geen ervaring, maar ik verwacht een moeilijke wedstrijd. Net daarom wil ik de race ook graag ontdekken. We gaan er vol voor als team en ik hoop dat onze trui vooraan te zien is. Winnen zou super zijn, maakt niet uit met wie."

   

  "Voor onze ploeg is het een heel belangrijke afspraak. Ik ben altijd gemotiveerd als ik aan de start sta van een wedstrijd, dat is nu niet anders. Ik voel me heel goed, we zien wel wat het zondag wordt."

  Het is een ideaal jaar om deze wedstrijd te ontdekken, aangezien de Ronde nu na de klassiekers in de Ardennen wordt gereden.

  Lampaert: "Zolang de ploeg wint, is het goed"

  Ook Yves Lampaert is zondag één van de speerpunten van Elegant-Quick Step. "In Gent-Wevelgem holde ik achter de feiten aan. Voor de bergjes zat ik telkens niet goed gepositioneerd, waardoor ik vaak moest terugkeren."

   

  "Dat lukte ook en dat gaf me veel vertrouwen. We zaten met drie mannen in de finale en deden uiteindelijk niets verkeerd. Het is niet gemakkelijk om te winnen, maar ik ben er zeker van dat we zondag beter kunnen doen."

   

  Is Lampaert goed genoeg om een rol van betekenis te spelen zondag? "De voorbereiding was niet perfect, ik heb mijn deel van de pech al gehad. Hopelijk staat zondag het geluk wel aan onze kant. Zolang de ploeg wint, is het goed. Daar doen we dan ook alles voor."


  "Julian is uiteraard de kopman. Hij moet bij Van Aert en Van der Poel blijven. Met de andere renners kunnen we de koers openbreken en vroeg hard maken. Laat de rest dan maar achter ons rijden. We zijn in de breedte heel sterk en moeten dat uitspelen. Afwachtend koersen zal niet aan ons besteed zijn."

   

  "Tactisch kunnen we veel plannetjes aan. Andere ploegen hebben maar één sterke man, wij niet. Dat moet onze sterkte zijn."

  Tactisch kunnen we veel plannetjes aan. Andere ploegen hebben maar één sterke man, wij niet. Dat moet onze sterkte zijn.

  Lefevere: "Willen agressief zijn"

  Voor ploegbaas Patrick Lefevere is het de zoveelste Ronde. Wat verwacht hij van zijn team? "In Gent-Wevelgem hebben we bewezen dat we er staan als ploeg. Jammer genoeg konden we niet winnen, Mads Pedersen was te sterk."

   

  "Het is een vreemd seizoen, maar gelukkig kan er gereden worden. Er was veel kritiek op de nieuwe kalender, maar in deze oorlogssituatie maak je er maar beter het beste van. We willen agressief zijn, proberen te winnen en vooral het spektakel verzorgen."

   

  "De Ronde is altijd een zware wedstrijd. We hopen dat de andere ploegen er samen een harde wedstrijd van willen maken. We hebben voor zondag speciaal Dries Devenyns in het team gestoken om Julian te begeleiden. Hij is onze kopman."

  De persconferentie van Elegant-Quick Step: