Bondscoach voor één match Arnar Vidarsson: "Een dag om nooit te vergeten"

  Arnar Vidarsson

  Ondanks de 1-2-nederlaag tegen de Rode Duivels was het voor Arnar Vidarsson een bijzondere dag gisteren. De IJslander, die België als tweede vaderland heeft, zat als interim-bondscoach op de bank bij IJsland.

  Arnar Vidarsson, die bij IJsland beloftecoach en technisch directeur is, werd in allerijl opgetrommeld nadat de technische staf van de nationale ploeg in quarantaine geplaatst werd. Vidarsson arriveerde pas woensdagochtend in Reykjavik.

   

  "Het zijn 24 spannende uren geweest voor mij", glimlachte Arnar Vidarsson, die na afloop niet ontevreden was over de wedstrijd. "Die was goed, tot zeer goed zelfs in de 2e helft. België was natuurlijk niet op zijn sterkst, maar wij ook niet."

   

  "We weten wat de Belgen kunnen. We wilden niet met een groot verschil verliezen zoals een maand geleden in Brussel. Ik vond dat de spelers het heel goed deden. De technische staf had de wedstrijd al heel goed voorbereid. We hadden natuurlijk gehoopt op een punt, maar daarvoor hebben we niet genoeg kansen gecreëerd."

  Mijn familie en mijn kinderen hebben thuis naar de wedstrijd gekeken. Zij zijn half Belg en half IJslander, dat is heel speciaal.

  Arnar Vidarsson

  Plots bondscoach zijn voor een match tegen de Rode Duivels lijkt niet evident. "Maar het was niet moeilijk voor mij", relativeert Vidarsson. "Ik heb de organisatie of de planning van de wedstrijd niet gedaan. Ik heb geprobeerd een mentale steun te zijn voor de spelers en tijdens de rust heb ik wat proberen bij te sturen, in samenspraak met de technische staf."

   

  "Het was vooral heel leuk. België is mijn tweede thuis. Mijn familie en mijn kinderen hebben thuis naar de wedstrijd zitten kijken. Zij zijn half Belg en half IJslander, dat is heel speciaal."

   

  "Voor mij was dit een heel leuke ervaring die ik in mijn rugzak steek. Het was een dag om nooit te vergeten. Of ik ooit bondscoach wil worden? Misschien ooit, als ik wat ouder ben? Zijn bondscoaches niet altijd wat ouder en versleten? Neen, dat klopt niet (lacht)."

  Vidarsson: "Het was heel leuk" (video © KBVB)