Serge Pauwels houdt het op zijn 36e voor bekeken als profrenner

  Serge Pauwels heeft onder meer een rit in de Giro op zijn palmares staan.

  Serge Pauwels (36) zet na 15 jaar een punt achter zijn wielercarrière. Onze landgenoot won een rit in de Giro (2009) en werd 13e in de Tour (2015). "Ik heb geen laatste ronde nodig op de Champs-Élysées", zegt hij.

  Serge Pauwels kwam na de coronapauze niet meer in actie door een infectie op zijn hartspier. De dokters hebben het licht eindelijk op groen gezet, maar onze landgenoot kruipt niet meer op het zadel.

   

  "Ik had een geweldige carrière en ik heb niets dan goede herinneringen aan mijn 15 jaar als profrenner", zegt Pauwels. "Wielrennen is mijn passie en ik kijk ernaar uit om ook na mijn pensioen actief te blijven in de sport."

   

  "Ik heb de laatste maanden veel moeten rusten en dat heeft me de kans gegeven om na te denken over mijn toekomst. Ik ben bijna 37 jaar en ik vind het een goed moment om een punt achter mijn carrière te zetten."

   

  "Ik ben niet verdrietig. Ik heb geen laatste ronde nodig op de Champs-Élysées voor mijn afscheid. Ik kijk uit naar wat de toekomst brengt en ik kan niet wachten om meer tijd door te brengen met mijn gezin."

  Wielrennen is mijn passie en ik kijk ernaar uit om ook na mijn pensioen actief te blijven in de sport.

  13e in de Tour, ritzege in de Giro

  Serge Pauwels nam 13 keer deel aan een grote ronde. In 2015 haalde hij zijn beste eindresultaat met een 13e plek in de Tour. In 2009 schreef hij een rit in de Ronde van Italië op zijn naam, weliswaar na schrapping van winnaar Bertagnolli.

   

  In 2017 won Pauwels een rit en het eindklassement in de Ronde van Yorkshire. In februari kwam de renner van CCC een laatste keer in actie in de Ronde van de Haut-Var.

   

  Serge Pauwels debuteerde in 2004 bij het opleidingsteam van Rabobank. Daarna droeg hij het shirt van onder meer Chocolade Jacques/Topsport Vlaanderen, Cervélo, Sky, Omega Pharma-Quick.Step, MTN-Qhubeka, Dimension Data en (sinds 2019) CCC.

  Tweet van Pauwels: