Rozetruidrager João Almeida: "Ik geloof niet dat ik deze Giro kan winnen"

  Giro-leider João Almeida geniet van zijn roze trui.

  João Almeida mocht de eerste rustdag in de Giro doorbrengen met de roze leiderstrui, dat hadden ze ook bij Deceuninck-Quick Step zelf niet zien aankomen. Zowel Almeida als de ploeg blijven er wel rustig bij. "We zien wel wat er nog komt", klinkt het.

  "Het was leuk om op de rustdag te ontwaken met de roze trui. Ik voel geen druk en ik ben heel blij. Zo kan ik wat genieten op deze dag", vertelt de 22-jarige Portugees.

   

  "Ik denk dat ik het roze wel kan vasthouden tot de 15e rit, naar Piancavallo. Dan zullen we zien of ik de benen heb. De Giro winnen? Neen, daar geloof ik niet in. Ik heb nog nooit zo lang gekoerst en er zijn zoveel jongens met veel ervaring hier. Eén slechte dag en alles is weg."

   

  "Renners als Fuglsang, Kelderman of Nibali maken een heel sterke indruk. Er zijn veel jongens die nog in aanmerking komen. Ik ben nu blij met deze roze trui en ik zie wel wat de volgende weken nog brengen."

  We zullen João zeker geen druk opleggen. Daarvoor is iedereen nuchter genoeg.

  Ploegleider Klaas Lodewyck

  Ook ploegleider Klaas Lodewyck houdt de voetjes op de grond. "Het zou dwaas zijn om nu te zeggen dat we voor de eindzege gaan. We zien wel wat er nog komt en we maken er het beste van. We zullen João zeker geen druk opleggen. Daarvoor is iedereen nuchter genoeg", klinkt het.

   

  "Iedere dag in het roze is mooi meegenomen en we zullen die trui verdedigen zolang het haalbaar is. De hele ploeg levert hier uitstekend werk. Al zoveel dagen in het roze, dat is een prachtige prestatie. Hoe lang het nog kan duren, is moeilijk in te schatten bij een jongen van 22 jaar."

   

  "Die jonge gasten blijven verbazen. Hij doet nu al iets wat niemand binnen de ploeg verwacht had. Dat is heel plezant om te zien. Hopelijk heeft hij geen slechte dag, al kan dat altijd gebeuren. João is een bijzondere kerel. De Giro winnen? Dat zou me verbazen, maar het mag natuurlijk wel", lacht Lodewyck.

  Giro d'Italia
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1Turijn - Turijn8.6 kmGannaGanna
  2/>Stupinigi - Novara179 kmMerlierGanna
  3/>Biella - Canale190 kmvan der HoornGanna
  4/>Piacenza - Sestola187 kmDombrowskiDe Marchi
  5/>Modena - Cattolica177 kmEwanDe Marchi
  6/>Grotte di Frasassi - San Giacomo160 kmMäderValter
  7/>Notaresco - Termoli181 kmEwanValter
  8/>Foggia - Guardia Sanframondi170 kmLafayValter
  9/>Castel di Sangro - Campo Felice158 kmBernalBernal
  10/>L'Aquila - Foligno139 kmSaganBernal
  11/>Perugia - Montalcino162 kmSchmidBernal
  12/>Siena - Bagno di Romagna212 kmVendrameBernal
  13/>Ravenna - Verona198 kmNizzoloBernal
  14/>Cittadella - Monte Zoncolan205 kmFortunatoBernal
  15/>Grado - Gorizia147 kmCampenaertsBernal
  16/>Sacile - Cortina d'Ampezzo153 kmBernalBernal
  17/>Canazei - Sega di Ala193 kmMartinBernal
  18/>Rovereto - Stradella231 kmBettiolBernal
  19/>Abbiategrasso - Alpe di Mera166 kmYatesBernal
  20/>Verbania - Alpe Motta164 kmCarusoBernal
  21Senago - Milaan30.3 kmGannaBernal