Gilbert gaat met UCI en organisatoren in gesprek over meer veiligheid

  Philippe Gilbert.

  Morgen komt een werkgroep opgericht door de Internationale Wielerunie (UCI) samen om over meer veiligheid in het wielrennen te discussiëren. Voor de renners, die aandringen op maatregelen na de vele valpartijen dit seizoen, schuiven Philippe Gilbert en de Italiaan Matteo Trentin aan.

  Het duo treedt op namens de rennersvakbond CPA en zal toelichting geven bij een document dat de organisatie heeft voorbereid waarin een rist aanbevelingen staat.

   

  Het gaat dan onder meer over wat er kan verbeteren aan de aankomsten, de veiligheidsafstanden voor voertuigen in wedstrijden, qua signalisatie, in de bevoorradingszones, tijdens de laatste 3 kilometer..

   

  Aan de meeting nemen vertegenwoordigers deel van de renners, teams, organisatoren en de UCI. "We zijn ervan overtuigd dat de gesprekken met de andere belanghebben zullen leiden tot een aanpassing van de regels, zodat er meer veiligheid in de wedstrijden kan worden gegarandeerd. Want dat is een heel dringende zaak", zegt CPA-voorzitter Gianni Bugno, die in de Giro verblijft.

   

  "Ik hoop dat de organisatoren en de UCI zullen luisteren naar de voorstellen van de CPA en de renners, want hun veiligheid staat voorop en verdient meer aandacht."

  Meer veiligheid in wedstrijden is een heel dringende zaak.

  Voorzitter Gianni Bugno van de rennersvakbond CPA