Sonck:"Messi achter andermans naam schrijven verdient megaboete"

  Wesley Sonck besprak Transfer Deadline Day in onze Facebook Live.

  In onze Facebook Live gisteren op Transfer Deadline Day fileerde Wesley Sonck met Aster Nzeyimana de bewegingen op de nationale en internationale transfermarkt. De oud-Rode Duivel nam, zoals gewoonlijk, geen blad voor de mond.

  "Je mag pas spreken van versterking als dat effectief zo is"

  "Het is ongelooflijk wat er de laatste 2 dagen allemaal aan het gebeuren is", zuchtte Wesley Sonck. Hij vindt Transfer Deadline Day wel leuk omdat het bij zijn job hoort, maar door de overkill aan informatie ziet ook hij vaak door het bos de bomen niet meer.

   

  "Ik was begonnen met vanalles op te schrijven, maar ik ben ermee gestopt. Er wordt zoveel gespeculeerd. Transfers zijn pas afgerond als de handtekening gezet is en de club het officieel meldt. Alles wat daarvoor komt, is giswerk."

   

  "Ik lees altijd en overal: "Dit is een versterking voor ploeg X!" (schudt het hoofd) Nee, nee, nee. Je mag pas van versterking spreken als dat effectief ook zo is. Soms worden er zomaar transfers gedaan van gasten die absoluut geen versterking zijn, maar dat wordt altijd zo meegedeeld door de kranten en dergelijke. Ik begrijp dat niet."

  "De Jordaanse of Thaise of Iraanse Messi bestaat niet!"

  Er is nog iets waar Sonck zich druk over maakt. "Ik las ergens dat de "Jordaanse Messi" op komst zou zijn naar OH Leuven." (schudt het hoofd opnieuw en richt zich rechtstreeks tot de Facebookkijkers)

   

  "Ik wil alle journalisten van alle kranten en andere nieuwsmedia oproepen om nooit ofte nimmer het woord Messi achter de naam van een andere speler te zetten. Dat mag niet!"

   

  "Er zou een patent op genomen moeten worden en elke keer dat iemand dat schrijft zou er een megaboete moeten volgen. De Thaise, de Japanse, de Iraanse en nu de Jordaanse Messi... Er is er maar één, bij FC Barcelona!" In de loop van de avond zou Musa Al-Tamari inderdaad in Leuven belanden. 

  Ik wil alle journalisten van alle kranten en andere nieuwsmedia oproepen om nooit ofte nimmer het woord Messi achter de naam van een andere speler te zetten. Dat mag niet!

  Wesley Sonck

  "Recordtransfers mogen enkel voor spitsen en keepers"

  Nog iets dat Sonck opviel, is dat er meer gekocht wordt op potentieel. Ook dat vindt hij eigenlijk een slechte tendens. "Dat is soms heel schrijnend. Bij sommige transfers wordt er megaveel betaald voor potentieel dat er nooit uitkomt."

   

  Je zou het natuurlijk kunnen zien als een vorm van investeren in de toekomst. "Alleen rijke ploegen kunnen dat", vult Sonck aan. "Als je kijkt naar vorig jaar, toen Manchester United Harry Maguire kocht voor 80 miljoen. Dat is veel te veel voor een verdediger."

   

  "Ik vind dat alleen spitsen zoveel zouden mogen kosten... en misschien ook keepers. Dat zijn de mannen die het verschil maken. De uitzondering op die regel is Virgil Van Dijk, want er zijn weinigen van zijn niveau. "

  Herbekijk de Facebook Live over transfer deadline day