Romelu Lukaku verkozen tot Speler van het Jaar in Europa League

  Romelu Lukaku wint de trofee voor Speler van het Jaar.

  Romelu Lukaku is verkozen tot Speler van het Jaar in de Europa League. De Rode Duivel was de topschutter voor Inter met 7 goals in 6 wedstrijden. Hij volgt Eden Hazard op op de erelijst.

  Romelu Lukaku (27) verloor de finale van de Europa League tegen Sevilla, maar gaat wel nog met een persoonlijke prijs lopen. De aanvaller, die 7 Europese doelpunten voor zijn rekening nam, is de Speler van het Jaar.

   

  Lukaku opende de score in de finale, maar was ook betrokken bij de owngoal die Inter de das omdeed. Toch zijn de statistieken van de Rode Duivel indrukwekkend: 23 goals bij zijn debuut in de Serie A en 34 goals in totaal voor Inter, een evenaring van het record van Ronaldo.

   

  Ever Banega, die de Europa League won met Sevilla, en Bruno Fernandes (Lissabon en Manchester United) moeten vrede nemen met de ereplaatsen.

  Lukaku: "Komend seizoen nog beter doen"

  Lukaku volgt op de erelijst van de Speler van het Jaar in de Europa League Eden Hazard op. De kapitein van de Rode Duivels kreeg de prijs vorig seizoen na zijn eindzege met Chelsea.


  "Ik wil God bedanken dat ik hier mag staan en kan spelen voor de club waar ik altijd van gedroomd heb", zei Lukaku in een eerste reactie op de trofee, die hij kreeg bij de loting voor het nieuwe Europa League-seizoen.


  "Ik wil ook Sevilla feliciteren met de overwinning van de trofee." Lukaku bedankte vervolgens ook zijn teammaats, technische staf, vrienden en familie. "Ik wil het met Inter komend seizoen nog beter doen."

  Enkele hoogtepunten van Lukaku in de Europa League: